Volpino Italiano

Header voor honden

Heb je ooit gehoord van de Volpino Italiano? Dit kleine hondenras heeft misschien niet zo’n grote naam, maar het heeft een coole geschiedenis, een schattig uiterlijk, een uniek karakter en enkele interessante gezondheidsweetjes. Laten we eens kijken wat deze schattige Italiaanse hond te bieden heeft.

Volpino Italiano

Geschiedenis

De Volpino Italiano heeft een oude geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Etrusken, die zo’n 900 tot 100 voor Christus floreerden. Deze honden waren al geliefd als waakhonden in die tijd. Tijdens de Renaissanceperiode werden ze nog populairder en verschenen ze zelfs in schilderijen en kunstwerken. Ze waren de hipsters van hun tijd!

Maar aan het einde van de 19e eeuw begon het aantal Volpino’s te slinken. Gelukkig waren er toegewijde fokkers die het ras van de ondergang hebben gered. Tegenwoordig zijn ze nog steeds zeldzaam buiten Italië, maar ze krijgen steeds meer fans wereldwijd.

Het uiterlijk

De Volpino Italiano is een compacte en schattige hond met een fluffige vacht die je doet denken aan een kleine vos. Ze hebben schattige rechtopstaande oren, donkere ogen en een krullende staart die over hun rug krult. Hun vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit, rood, crème en zwart. Het zijn gewoon pluizige knuffelbeesten!

De Persoonlijkheid van de Volpino Italiano

Het karakter van de Volpino Italiano is net zo charmant als hun uiterlijk. Ze zijn levendig, speels en vrolijk. Deze honden zijn dol op hun menselijke gezin en hechten zich sterk aan hen. Ze zijn ook waakzaam en zullen je territorium beschermen, dus je kunt op ze rekenen als waakhond.

De Volpino’s zijn slim en leren snel nieuwe trucjes. Ze zijn altijd in voor wat actie en zullen graag met je spelen. Maar pas op, als je ze niet genoeg bezighoudt, kunnen ze ondeugend worden!

Hoewel ze over het algemeen vriendelijk zijn, kunnen ze wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Maar dat maakt ze juist goede metgezellen en waakhonden.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Volpino Italiano’s gezonde hondjes, maar net als andere rassen kunnen ze enkele gezondheidsproblemen hebben. Enkele veelvoorkomende issues zijn patella luxatie, oogproblemen, allergieën en tandproblemen. Regelmatige bezoekjes aan de dierenarts en een gezonde levensstijl kunnen de levensverwachting van je Volpino verlengen.

Deze honden hebben gelukkig een behoorlijke levensverwachting van 12 tot 16 jaar, wat vrij lang is voor zo’n klein ras. Dat betekent dat je veel jaren van plezier met je pluizige vriend kunt hebben!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een schattige, slimme en levendige hond met een rijke geschiedenis, dan is de Volpino Italiano misschien wel de juiste keuze voor jou. Ze hebben een charmante persoonlijkheid en een uniek uiterlijk dat je zeker zal betoveren. Overweeg dit bijzondere ras als je volgende huisdier, en je zult er zeker geen spijt van krijgen!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy