Shih Tzu

Header voor honden

De Shih Tzu is een van die honden die je gewoon niet kunt weerstaan vanwege zijn superschattige looks en leuke persoonlijkheid. Laten we het hebben over waar ze vandaan komen, hoe ze eruitzien, hoe ze zijn qua karakter, wat je moet weten over hun gezondheid en hoe lang ze meegaan voordat we tot een conclusie komen over waarom deze kleine jongens zo geweldig zijn.

Shih Tzu

De geschiedenis van de Shih Tzu

Oké, laten we het eerst hebben over de coole geschiedenis van de Shih Tzu. Deze schattige honden komen oorspronkelijk uit Tibet en werden daar gekweekt als maatjes voor boeddhistische monniken. Ze waren zo speciaal dat ze als heilige honden werden beschouwd en met zorg werden omringd.

Maar wacht, het wordt nog cooler! In de 17e eeuw brachten ze deze hondjes naar China, als een soort cadeautje van de Dalai Lama aan de keizers daar. In China werden ze aanbeden als symbolen van welvaart en geluk en kregen ze de naam “Shih Tzu,” wat eigenlijk “Leeuwhond” betekent vanwege hun gelijkenis met leeuwen, die in de boeddhistische cultuur beschermers waren.

In de 20e eeuw kwamen Shih Tzu’s naar andere delen van de wereld, waaronder Engeland en de Verenigde Staten. En daar zijn ze uitgegroeid tot razend populaire gezelschapshonden.

Het uiterlijk van de Shih Tzu

Nu, het uiterlijk van de Shih Tzu is gewoonweg adorabel! Ze zijn klein, meestal ergens tussen de 20 en 28 centimeter hoog aan de schouder, en wegen ergens tussen de 4,5 en 8,2 kilogram. Hun vacht is lang en zijdezacht, en komt in allerlei kleuren, van wit tot zwart en alles daartussenin.

Maar het meest opvallende is hun schattige, platte gezichtje met die grote, donkere ogen die je gewoon doen smelten. En vergeet niet die elegante, krullende staart die over hun rug krult.

Het karakter van de Shih Tzu

Wat betreft karakter, nou, Shih Tzu’s zijn gewoonweg fantastisch! Ze zijn superlief, aanhankelijk en sociaal. Deze honden zijn alles behalve verlegen, ze houden van gezelschap, of het nu van mensen of andere huisdieren is. Dat maakt ze perfecte huisdieren voor gezinnen waar altijd wat aan de hand is.

Ondanks hun kleine formaat hebben Shih Tzu’s veel zelfvertrouwen en een eigen willetje. Ze gaan vaak geweldig om met kinderen en zijn geduldig als het om spelen gaat.

Gezondheid en levensverwachting van de Shih Tzu

Over het algemeen zijn Shih Tzu’s gezonde honden, maar ze kunnen soms last hebben van problemen zoals ademhalingsproblemen vanwege hun platte gezichten, oogproblemen, huidirritaties en gewrichtsklachten. Het is dus belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en goed voor hun vacht te zorgen om huidproblemen te voorkomen.

Shih Tzu’s kunnen behoorlijk oud worden, ergens tussen de 10 en 16 jaar, afhankelijk van hun genetica en hoe goed je voor ze zorgt.

Conclusie, Shih Tzu’s zijn gewoon geweldig!

Dus daar heb je het, Shih Tzu’s in een notendop. Ze hebben een coole geschiedenis, zien er schattig uit, hebben een geweldig karakter, en ja, ze hebben zo hun gezondheidsdingetjes. Maar als je op zoek bent naar een vriendelijk, aanhankelijk maatje met een knuffelbaar uiterlijk en een interessante achtergrond, dan is de Shih Tzu de juiste keuze voor jou!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom zwemvest voor een hond?

Als je een hondeneigenaar bent die ervan houdt om tijd door te brengen op het water, of het nu gaat
Honden

Waarom verhaart een hond?

Het hebben van een hond is geweldig. Ze zijn trouw, speels en ze maken je altijd aan het lachen. Maa
Honden

Waarom stamboom hond?

Je hebt net besloten om een hond te nemen, en de zoektocht naar je nieuwe harige vriend is begonnen.
Honden

Waarom mag je een hond niet aanstaren?

Honden zijn ongelooflijke wezens die ons leven verrijken met hun loyaliteit, vreugde en onvoorwaarde

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy