Russian Toy Terriër

Header voor honden

De Russian Toy Terriër, ook wel Russkiy Toy Terrier genoemd, is een superlieve hond uit Rusland. Dit kleine knuffelras heeft een coole geschiedenis, een schattig uiterlijk en een geweldige persoonlijkheid. We gaan dieper in op waar ze vandaan komen, hoe ze eruitzien, wat voor karakters ze hebben, wat je over hun gezondheid en levensverwachting moet weten, en waarom ze zo fantastisch zijn.

Russian Toy Terriër

Geschiedenis van de Russian Toy Terriër

De Russian Toy Terriër heeft een verhaal dat teruggaat tot de 18e eeuw in Rusland. Ze zijn het resultaat van een mix tussen kleine Engelse Terriërs en Toy Terriërs die door Europese handelaars naar Rusland zijn gebracht. Deze mini-hondjes werden snel de favoriet van de Russische elite en adel. Ze waren letterlijk de bling-bling van die tijd.

Tijdens de Russische revolutie in 1917 nam het aantal Russian Toy Terriërs echter drastisch af omdat ze werden geassocieerd met de rijke upper class. Ze waren zo ongeveer met uitsterven bedreigd, maar dankzij gedreven fokkers en fans, zijn ze in de jaren ’50 weer tot leven gewekt. Sindsdien hebben ze wereldwijde bekendheid gekregen.

Uiterlijk van de Russian Toy Terriër

Kijk eens naar deze kleine cuties! De Russian Toy Terriër is een minihond met een superfragiel voorkomen. Er zijn twee versies van het ras: de langharige en de kortharige. Hier zijn de basics:

 • Gewicht: meestal wegen ze tussen de 1,5 en 3,5 kilogram. Dat is lichter dan een gemiddelde tas boodschappen!
 • Hoogte: ze meten ongeveer 20 tot 28 centimeter vanaf de schouders. Ze passen in je handtas!
 • Vacht: de kortharige variant heeft een korte, gladde vacht, terwijl de langharige versie een zijdezachte, lange vacht heeft.
 • Kleuren: ze kunnen komen in allerlei kleuren, zoals zwart, bruin, rood, blauw en crème. Een echte regenboog van cuteness!
 • Gezicht: ze hebben deze schattige oogjes die zo expressief zijn en altijd alert lijken.

Karakter van de Russian Toy Terriër

Hoewel ze klein zijn, hebben ze grote persoonlijkheden. Ze zijn gek op hun baasjes en gedijen goed in gezinnen. Hier zijn een paar dingen die hun karakter zo speciaal maken:

 • Liefdevol: Russian Toy Terriërs zijn aanhankelijke knuffelberen die altijd in de buurt van hun baasjes willen zijn.
 • Slim: ze zijn superslim en kunnen snel leren, wat ze perfect maakt voor training.
 • Waaks: ondanks hun kleine formaat, zijn ze behoorlijk waakzaam en laten ze je weten als er iets verdachts gebeurt.
 • Energiek: deze hondjes barsten van de energie en houden van spelen en wandelen. Ze willen altijd in actie zijn!
 • Sociaal: ze kunnen goed opschieten met andere huisdieren en kinderen, maar het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te laten wennen aan anderen.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Russian Toy Terriërs vrij gezonde hondjes, maar zoals bij elk ras, kunnen er gezondheidsproblemen opduiken. Hier zijn enkele issues waar je op moet letten:

 • Patella Luxatie: dit betekent dat hun knieschijf uit de normale positie kan schieten. Ouch!
 • Hartproblemen: sommige kunnen gevoelig zijn voor hartaandoeningen, zoals klepziekte. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor check-ups.
 • Tandproblemen: door hun kleine bekjes kunnen ze vatbaar zijn voor tandproblemen, dus tandheelkundige zorg is een must.
 • Voorzichtig met trauma: omdat ze zo klein zijn, lopen ze meer risico op verwondingen als ze vallen of ergens tegenaan botsen.

De levensverwachting van de Russian Toy Terriër ligt meestal tussen de 12 en 15 jaar, wat behoorlijk lang is voor een hond van hun formaat. Het belangrijkste is om goed voor ze te zorgen en regelmatig naar de dierenarts te gaan.

Conclusie

De Russian Toy Terriër is gewoonweg adorbs met een interessante geschiedenis, een schattig uiterlijk, een lief karakter, en enkele gezondheidsdagen. Ze mogen dan klein zijn, maar ze hebben een enorme persoonlijkheid en kunnen fantastische huisdieren zijn voor iedereen die bereid is om voor ze te zorgen. Als je op zoek bent naar een kleine hond met een grote persoonlijkheid, dan is de Russian Toy Terriër zeker het overwegen waard. Met de juiste liefde en zorg zullen ze je leven verrijken met hun schattige aanwezigheid.

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom zwemvest voor een hond?

Als je een hondeneigenaar bent die ervan houdt om tijd door te brengen op het water, of het nu gaat
Honden

Waarom verhaart een hond?

Het hebben van een hond is geweldig. Ze zijn trouw, speels en ze maken je altijd aan het lachen. Maa
Honden

Waarom stamboom hond?

Je hebt net besloten om een hond te nemen, en de zoektocht naar je nieuwe harige vriend is begonnen.
Honden

Waarom mag je een hond niet aanstaren?

Honden zijn ongelooflijke wezens die ons leven verrijken met hun loyaliteit, vreugde en onvoorwaarde

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy