Pyreneese Berghond

Header voor honden

Laten we het hebben over die dikke Pyreneese Berghond, ook wel bekend als de Great Pyrenees. Deze hond is geen watje, met een geschiedenis die teruggaat tot de oertijd en een uitstraling die je omverblaast. Maar hey, er zijn ook wat gezondheidskwesties om rekening mee te houden. Laten we dit beest van dichterbij bekijken.

Pyreneese Berghond

Geschiedenis

Deze jongens zijn ouder dan oma’s gebreide truien. Ze zijn afkomstig van oude herdershonden die uit Azië en de Kaukasus naar de Pyreneeën migreerden, dat is die bergketen tussen Spanje en Frankrijk. Daar werden ze de rechterhand van de lokale herders, die ze gebruikten om vee te hoeden en de boerderij te beschermen.

In de 17e eeuw kregen Franse big shots deze honden in de smiezen, vooral vanwege hun vette looks en chill karakter. Ze werden snel de sidekicks van de adel en kregen de bijnaam “de koninklijke hond.”

Uiterlijk

Dit is geen kleine jongen. De Pyreneese Berghond is een kolossale hond met een strak uiterlijk. Hij heeft een dikke vacht die hem beschermt tegen de kou in de bergen. Meestal is zijn vacht wit, wat handig is als hij in de sneeuw ronddoolt. Zijn ogen zijn donker en hij heeft altijd een slimme blik op zijn snuit.

De mannen kunnen zo’n 71-81 centimeter hoog worden en wegen tussen de 50-59 kilo. De vrouwtjes zijn iets kleiner, met een hoogte van 66-71 centimeter en een gewicht van 36-45 kilo.

Zijn staart is lang en fluffy en krult een beetje omhoog. Over het algemeen straalt de Pyreneese Berghond pure majesteit uit, wat hem extra cool maakt.

Karakter

Wat betreft karakter, is deze hond een relaxte dude. Hij staat bekend om zijn vriendelijkheid, loyaliteit, en chillheid. Deze gast heeft een ingebouwd beschermingsinstinct en zal zijn leven op het spel zetten om zijn crew te beschermen.

Hij is ook slim en alert, wat hem tot een topwaakhond maakt. Hij blaft niet zonder reden, maar als hij blaft, luister dan maar goed.

De Pyreneese Berghond is doorgaans geduldig en liefdevol met kinderen en andere huisdieren. Hij gedraagt zich vaak als een soort oppasnanny voor de kleintjes. Omdat hij zo sociaal is, doet hij het het beste in een huiselijke setting waar hij liefde en aandacht krijgt.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Pyreneese Berghonden gezonde honden met een levensverwachting van 10-12 jaar. Maar ja, net zoals bij andere grote hondenrassen zijn er wat gezondheidsprobleempjes om in de gaten te houden. Dit zijn de meest voorkomende:

Heupdysplasie: dat is een mond vol, maar het betekent dat zijn heupgewrichten niet helemaal lekker zitten, wat kan leiden tot pijn en artritis.

Elleboogdysplasie: soortgelijk aan heupdysplasie, maar dan in zijn ellebooggewrichten.

Oogproblemen: Pyreneese Berghonden kunnen last hebben van oogziekten zoals progressieve retina atrofie (PRA) en staar.

Maagtorsie: dat klinkt niet fijn, toch? Het is een ernstige zaak waarbij zijn maag omdraait en de bloedtoevoer afsluit. Meteen naar de dierenarts ermee.

Dus, hou zijn gezondheid goed in de gaten en zorg ervoor dat hij genoeg beweging krijgt. Obesitas is nooit een goed idee voor deze grote jongen.

Conclusie

De Pyreneese Berghond is een vette hond met een rijke geschiedenis, een indrukwekkend uiterlijk, een relaxt karakter, en een paar gezondheidstroubles. Deze majestueuze hond is niet alleen een coole gast, maar ook een geweldige vriend en beschermer.

Als je denkt aan het adopteren van een Pyreneese Berghond, weet dan dat je een loyale metgezel krijgt die altijd voor je klaarstaat. Zorg goed voor hem en hij zal je jarenlang geluk en liefde brengen.

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom zwemvest voor een hond?

Als je een hondeneigenaar bent die ervan houdt om tijd door te brengen op het water, of het nu gaat
Honden

Waarom verhaart een hond?

Het hebben van een hond is geweldig. Ze zijn trouw, speels en ze maken je altijd aan het lachen. Maa
Honden

Waarom stamboom hond?

Je hebt net besloten om een hond te nemen, en de zoektocht naar je nieuwe harige vriend is begonnen.
Honden

Waarom mag je een hond niet aanstaren?

Honden zijn ongelooflijke wezens die ons leven verrijken met hun loyaliteit, vreugde en onvoorwaarde

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy