Picardische Herder

Header voor honden

De Picardische Herder, ook bekend als de Berger Picard. Dit ras heeft een super interessante geschiedenis en ziet er ook nog eens heel bijzonder uit. Laten we het hebben over hun geschiedenis, uiterlijk, karakter, gezondheid, en hoe lang ze meestal leven.

Picardische Herder

Geschiedenis van de Picardische Herder

De Picardische Herder komt oorspronkelijk uit Picardië, Frankrijk. Ze werden gefokt om vee te hoeden en bewaken. Deze slimme honden waren echt de baas op de boerderij! Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het bijna afgelopen met dit ras, maar toegewijde fokkers hebben ze weer tot leven gebracht. Sinds 2006 worden ze erkend door de American Kennel Club in de VS.

Hoe zien ze eruit?

De Picardische Herder is middelgroot en ziet er stoer en atletisch uit. Hun vacht is ruw en meestal grijsbruin of lichtbruin. Ze hebben rechtopstaande oren en een lange staart met een pluim aan het einde. Mannetjes zijn ongeveer 60-65 cm hoog en wegen 23-32 kg, terwijl vrouwtjes iets kleiner zijn, met een hoogte van 55-60 cm en een gewicht van 18-27 kg.

Karakter van de Picardische Herder

Deze honden zijn slim, energiek en toegewijd. Ze houden van uitdagingen en leren snel. Ze zijn waakzaam en beschermend tegenover hun gezin, maar zijn over het algemeen vriendelijk tegenover bekenden. Ze hebben veel energie en hebben dagelijkse beweging en stimulatie nodig om gelukkig te blijven. En ze zijn onafhankelijk en zelfverzekerd, wat ze tot geweldige metgezellen maakt.

Gezondheid en levensverwachting

Meestal zijn Picardische Herders gezonde honden, maar zoals elk ras kunnen ze gezondheidsproblemen krijgen, zoals heupdysplasie, oogproblemen en allergieën. Regelmatige bezoekjes aan de dierenarts en gezond eten zijn belangrijk om ze in topconditie te houden. Ze leven meestal tussen de 12 en 15 jaar, wat best een mooie leeftijd is voor een hond!

Conclusie

De Picardische Herder is een uniek en fascinerend hondenras met een interessante geschiedenis en geweldige eigenschappen. Als je op zoek bent naar een slimme, energieke metgezel met een sterk beschermend instinct, dan is dit ras misschien wel iets voor jou. Zorg er gewoon voor dat je aan hun behoeften voldoet en ze de liefde en aandacht geeft die ze verdienen. Met de juiste verzorging kunnen Picardische Herders geweldige huisdieren zijn voor wie klaar is voor dit bijzondere avontuur!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy