Norfolk Terrier

Header voor honden

Hier is die schattige kleine Norfolk Terrier! Deze kleine rakkers hebben een behoorlijke geschiedenis, een coole look, een sterke persoonlijkheid en, belangrijk, een goede gezondheid en levensverwachting. Dus laten we erin duiken en alles te weten komen over deze schattige honden!

Norfolk Terrier

De geschiedenis van de Norfolk Terrier

Oké, dus de Norfolk Terrier heeft een interessante achtergrond. Oorspronkelijk werden ze samen met de Norwich Terrier als één ras beschouwd. Ze werden gebruikt om ratten en ander ongedierte te verjagen op boerderijen in het oosten van Engeland. Deze kleine honden waren beroemd om hun vastberadenheid en dapperheid.

Maar hier komt het grappige deel. In 1902 werd er een pup genaamd “Rags” geboren met rechtopstaande oren, terwijl de anderen hangende oren hadden. Dit was het begin van de scheiding tussen de Norwich Terrier (met rechtopstaande oren) en de Norfolk Terrier (met hangende oren). Pas in 1979 werden ze officieel erkend als twee verschillende rassen door de American Kennel Club (AKC).

Het uiterlijk van de Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier is klein maar stevig gebouwd. Ze zijn ongeveer 23 tot 25 centimeter hoog en wegen meestal tussen de 4,5 en 6,8 kilogram. Ze hebben een dikke, ruwe vacht met een soort kraag van langere vacht rond hun nek. De kleuren kunnen variëren, maar meestal zie je ze in rood, tarwe, zwart en tan, of grizzle (een mix van rood en zwart). Hun oren zijn grappig omdat ze rechtop staan, en hun ogen zijn donker en expressief. Ze hebben echt een leuke uitdrukking op hun gezicht.

Het karakter van de Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier heeft een geweldige persoonlijkheid. Ze zijn levendig, nieuwsgierig en zelfverzekerd, ondanks hun kleine formaat. Ze zijn dol op spelen en ontdekken, maar ze zijn ook gek op knuffelen met hun gezin. Deze honden hebben een sterk jachtinstinct, dus verwacht niet dat ze achter kleine prooien aangaan als ze de kans krijgen.

Ze zijn over het algemeen vriendelijk naar mensen en andere huisdieren, maar een goede socialisatie op jonge leeftijd is belangrijk om eventuele gedragsproblemen te voorkomen. Soms kunnen ze een beetje koppig zijn, dus trainen met beloningen werkt het beste.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Norfolk Terriers behoorlijk gezond. Maar zoals bij elk ras zijn er een paar gezondheidsproblemen waar je op moet letten. Enkele veelvoorkomende zijn problemen met de knieschijf (patella luxatie), glaucoom (verhoogde oogdruk), huidallergieën en gewichtsproblemen. Met regelmatige dierenartscontroles, gezonde voeding en beweging, kunnen ze een behoorlijke levensverwachting hebben van ongeveer 12 tot 15 jaar.

Conclusie

Dus, waar komen we op neer? De Norfolk Terrier is gewoon een schattige, levendige hond met een boeiende geschiedenis. Hun kleine formaat verbergt een grote persoonlijkheid en liefde voor hun gezin. Als je op zoek bent naar een actieve en lieve metgezel, dan is de Norfolk Terrier zeker het overwegen waard. Deze kleine jongens en meisjes kunnen je leven zeker opfleuren!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom zwemvest voor een hond?

Als je een hondeneigenaar bent die ervan houdt om tijd door te brengen op het water, of het nu gaat
Honden

Waarom verhaart een hond?

Het hebben van een hond is geweldig. Ze zijn trouw, speels en ze maken je altijd aan het lachen. Maa
Honden

Waarom stamboom hond?

Je hebt net besloten om een hond te nemen, en de zoektocht naar je nieuwe harige vriend is begonnen.
Honden

Waarom mag je een hond niet aanstaren?

Honden zijn ongelooflijke wezens die ons leven verrijken met hun loyaliteit, vreugde en onvoorwaarde

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy