Newfoundlander

Header voor honden

De Newfoundlander, of gewoon “Newfie” voor vrienden, is een echt coole hond die oorspronkelijk uit Newfoundland, Canada komt. Deze jongens waren ooit de beste vrienden van vissers daar, en ze hadden een echte baan op zee. Met hun super zwemvaardigheden konden ze mensen redden die in de ijskoude Atlantische Oceaan belandden. Dus, hier is een kijkje in wat deze honden speciaal maakt, van hun geschiedenis tot hoe ze eruitzien, wat voor karakter ze hebben, hun gezondheid en hoe lang ze meestal leven.

Newfoundlander

Geschiedenis

De geschiedenis van de Newfoundlander is een beetje wild. Ze werden in de 18e eeuw gefokt om vissers te helpen op zee. Stel je voor, deze knuffelberen gingen gewoon het ijskoude water in om mensen te redden. In de 19e eeuw brachten ze een bezoekje aan Europa, waar ze met open armen werden ontvangen, vooral door de adel. Koningin Victoria had zelfs een Newfoundlander genaamd “Nero”. Dat heeft zeker bijgedragen aan hun populariteit.

Uiterlijk

Newfoundlanders zijn grote jongens, dat is meteen duidelijk. De mannetjes wegen meestal tussen de 60-70 kilo en zijn ongeveer 71 centimeter hoog aan de schouder. De vrouwtjes zijn iets kleiner, ongeveer 45-55 kilo en 66 centimeter hoog. Ze hebben een dikke, waterafstotende vacht die komt in zwart, bruin en zwart-wit.

Hun hoofd is groot en vriendelijk, met schattige ogen en flaporen. De snuit is breed en krachtig, en de staart is lang en hangt naar beneden. Het is dik aan de basis en dunner aan het uiteinde. Hun poten zijn sterk en gespierd, ideaal voor zwemmen en trekken.

Karakter

Wat het karakter betreft, zijn Newfoundlanders echt zachtaardig. Ze zijn vriendelijk en sociaal en houden van het gezelschap van mensen en andere huisdieren. Deze jongens zijn slim en kunnen gemakkelijk worden getraind, maar ze hebben een zachte hand nodig, want harde discipline maakt ze bang. Ze hebben ook een natuurlijk gevoel voor verantwoordelijkheid en kunnen dapper zijn in noodsituaties. Als huisdieren voor gezinnen met kinderen zijn ze geweldig vanwege hun geduld en beschermende instinct.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Newfoundlanders meestal gezonde honden, maar ze kunnen enkele gezondheidsproblemen hebben. Veelvoorkomende problemen zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, hartproblemen en maagtorsie. Hun levensverwachting ligt meestal tussen de 8 en 10 jaar, maar met goede zorg kunnen ze langer leven.

Conclusie

Dus daar heb je het, de Newfoundlander is een geweldig hondenras met een coole geschiedenis, vriendelijk karakter en een aantal gezondheidsuitdagingen om op te letten. Als je op zoek bent naar een grote, lieve, loyale hond die van zwemmen houdt en klaar staat om je te beschermen, is de Newfoundlander zeker het overwegen waard. Ze zullen je hart veroveren en een geweldige aanvulling zijn op je gezin.

De #1 huisdieren community van Nederland

Voor alle dierenliefhebbers!

Word GRATIS lid

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Het kan behoorlijk schrikken zijn: je hond heeft een vitamine D-pil gevonden en opgegeten. Geen pani
Honden

Mag een hond een walnoot eten?

Als je een hond hebt, weet je dat ze soms de vreemdste dingen opeten. Van sokken tot schoenen, niets
Honden

Mag een hond vogelvoer eten?

Honden zijn bijzondere dieren en kunnen soms de meest onverwachte dingen doen. Een van die onverwach
Honden

Mag een hond taart eten?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je organiseert een feestje, hebt een prachtige taart gemaakt o

De goedkoopste verzekeringen

Voorkom dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen
Huisdierenverzekering