Mag mijn hond mee naar Zweden?

Header voor honden

Hoewel Zweden misschien niet meteen bekend staat als het meest hondvriendelijke land ter wereld, zal ik je laten zien dat het eigenlijk een geweldige plek is om je harige vriend mee naartoe te nemen. In deze blog ga ik je alles vertellen wat je moet weten over het meenemen van je hond naar Zweden, van de voorbereidingen tot de leuke dingen die je samen kunt doen.

Mag mijn hond mee naar Zweden?

Voorbereiding is de sleutel

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen voordat je vertrekt:

 • Identificatie en microchip: zorg ervoor dat je hond geïdentificeerd is met een duidelijke halsband en een hanger met je contactgegevens. Daarnaast is het in Zweden verplicht om je hond te laten chippen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je hond altijd teruggevonden kan worden als hij verdwaalt.
 • Vaccinaties en gezondheidscontrole: zorg ervoor dat de vaccinaties van je hond up-to-date zijn en dat hij een gezondheidscontrole heeft gehad bij de dierenarts. Je hebt een Europees dierenpaspoort nodig om te bewijzen dat je hond in goede gezondheid verkeert.
 • Rabiësvaccinatie: Zweden is een rabiësvrij land, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond minstens 21 dagen voor vertrek is gevaccineerd tegen rabiës. Deze vaccinatie moet door een erkende dierenarts worden toegediend en moet in het dierenpaspoort worden geregistreerd.
 • Behandeling tegen wormen en teken: zorg ervoor dat je hond behandeld is tegen wormen en teken voordat je naar Zweden reist. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je hond, maar het is ook een vereiste om het land binnen te komen.

Reizen naar Zweden

Nu je hond klaar is voor de reis, is het tijd om te plannen hoe je naar Zweden zult reizen. Er zijn verschillende manieren om Zweden te bereiken, maar als je met je hond reist, is de auto meestal de meest comfortabele optie. Hier zijn enkele tips voor het reizen met je hond met de auto:

 • Zorg voor voldoende ruststops: plan je reis zo dat je regelmatig kunt stoppen om je hond uit te laten, te laten drinken en te eten. Dit is vooral belangrijk als je een lange reis voor de boeg hebt.
 • Veiligheid voorop: gebruik een veiligheidsgordel of een hondenautogordel om ervoor te zorgen dat je hond tijdens het rijden veilig is. Als je hond gewend is aan een reisbench, kan dit ook een goede optie zijn om hem veilig te houden.
 • Houd rekening met het weer: als je in de zomer reist, zorg er dan voor dat je de auto niet te warm laat worden. Laat je hond nooit in een hete auto achter, zelfs niet voor een korte periode.
 • Pauzes voor beweging: als je een lange reis maakt, plan dan pauzes waarbij je hond even kan rennen en spelen. Dit is niet alleen goed voor zijn fysieke gezondheid, maar ook voor zijn mentale welzijn.

Aankomst in Zweden

Eenmaal in Zweden aangekomen, zijn er enkele regels en voorschriften waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je hond probleemloos het land binnenkomt:

 • Grenscontroles: verwacht bij de grens met Zweden gecontroleerd te worden door douane- en veterinaire autoriteiten. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, inclusief het dierenpaspoort en bewijs van rabiësvaccinatie.
 • Geen quarantaine: gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over verplichte quarantaine voor je hond bij aankomst in Zweden, mits je aan alle vereisten voldoet.
 • Lokale regels en voorschriften: elk gebied in Zweden kan specifieke regels en voorschriften hebben met betrekking tot honden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze lokale regels en houd je eraan om problemen te voorkomen.

Hondenhotels en pensions in Zweden

Nu je veilig in Zweden bent aangekomen, wil je natuurlijk weten waar je kunt verblijven met je hond. Gelukkig zijn er tal van hondenhotels en pensions verspreid over het land die je hond met open armen zullen ontvangen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Dog-friendly hotels: veel hotels in Zweden zijn huisdiervriendelijk en bieden speciale voorzieningen voor honden, zoals hondenbedden en voerbakken. Enkele bekende ketens die huisdieren toestaan, zijn Scandic Hotels en Clarion Hotels.
 • Hondenpensions: als je op zoek bent naar een meer huiselijke omgeving voor je hond, kun je overwegen om te verblijven in een hondenpension. Deze accommodaties zijn gespecialiseerd in het verzorgen van honden en bieden vaak ruime speelruimtes en persoonlijke aandacht.
 • Vakantiehuisjes en chalets: als je liever wat meer privacy wilt, kun je een vakantiehuisje of chalet huren. Veel van deze accommodaties in Zweden zijn huisdiervriendelijk en bieden een prachtige natuurlijke omgeving waar je samen met je hond van kunt genieten.

Activiteiten voor jou en je hond in Zweden

Nu je hond veilig en wel is aangekomen in Zweden en je accommodatie hebt geregeld, is het tijd om te genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. Hier zijn enkele leuke activiteiten die je samen met je hond kunt ondernemen:

 • Wandelen in de Zweedse natuur: Zweden staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Ga wandelen in de uitgestrekte bossen, langs de kristalheldere meren en door de schilderachtige bergen. Vergeet niet om je hond aan de lijn te houden in beschermde natuurgebieden en nationale parken.
 • Zwemmen in de meren: Zweden heeft duizenden meren, en veel daarvan zijn perfect om in te zwemmen, zowel voor mensen als voor honden. Neem je hond mee voor een verfrissende duik en geniet van de prachtige omgeving.
 • Hondvriendelijke restaurants en cafés: sommige restaurants en cafés in Zweden verwelkomen ook honden op hun terras of in speciale hondenhoekjes. Het is een geweldige manier om samen te genieten van een maaltijd of een kopje koffie.
 • Hondenparken: in veel steden in Zweden vind je hondenparken waar je hond vrij kan rennen en spelen met andere honden. Het is een geweldige manier om je hond sociale interactie te bieden.
 • Hondensporten: als je hond van sport houdt, kun je overwegen om deel te nemen aan hondensporten zoals behendigheid of flyball. Er zijn clubs en evenementen waar je aan kunt deelnemen.

Conclusie

Mag je hond mee naar Zweden? Absoluut! Met de juiste voorbereiding en planning is het heel goed mogelijk om een geweldige tijd te hebben in Zweden met je harige metgezel. Van adembenemende natuurwandelingen tot ontspannen momenten aan het meer, Zweden biedt talloze mogelijkheden voor jou en je hond om samen te genieten. Dus pak je koffers, zorg voor de juiste documenten en vertrek samen op avontuur naar dit prachtige Scandinavische land. Veel plezier!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy