Mag mijn hond mee naar Kroatië?

Header voor honden

Voor veel mensen maakt hun huisdier echt deel uit van het gezin, en het idee om ze achter te laten als je op vakantie gaat, kan hartverscheurend zijn. Gelukkig is het meenemen van je hond naar Kroatië helemaal mogelijk en zelfs relatief eenvoudig, zolang je je goed voorbereidt en op de hoogte bent van de regels en vereisten. In deze blogpost zal ik je alles vertellen wat je moet weten over het reizen met je hond naar Kroatië.

Mag mijn hond mee naar Kroatië?

De voorbereiding

Voordat je je koffers pakt en je hond in de auto of het vliegtuig laadt, zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden:

 • Identificatie en microchip: het is absoluut noodzakelijk om je hond te identificeren voordat je naar Kroatië reist. Zorg ervoor dat je hond gechipt is en dat de chip geregistreerd is in een internationale database. Dit is essentieel voor het geval je je huisdier kwijtraakt tijdens je reis.
 • Vaccinaties en gezondheidscontrole: controleer of je hond up-to-date is met alle vereiste vaccinaties, inclusief rabiës. Kroatië heeft strikte gezondheidsvoorschriften voor huisdieren die het land binnenkomen, en je moet ervoor zorgen dat je hond gezond is en vrij van besmettelijke ziekten. Bezoek je dierenarts voor een gezondheidscontrole en vraag om een Europees paspoort voor je hond.
 • Anti parasitaire behandeling: je moet je hond behandelen tegen teken en wormen voordat je naar Kroatië reist. Zorg ervoor dat je de juiste behandeling krijgt en bewaar de documentatie om te laten zien bij de grenscontrole.
 • Vervoersmiddel: beslis of je met de auto of het vliegtuig naar Kroatië reist. Als je met de auto gaat, zorg dan voor een veilige transportbox of een gordel voor je hond. Als je vliegt, informeer dan bij de luchtvaartmaatschappij naar hun regels en vereisten voor het vervoeren van huisdieren.

Reizen met de auto

Als je ervoor kiest om met de auto naar Kroatië te reizen, zijn er enkele specifieke dingen waar je op moet letten:

 • Grensovergang: bij de grensovergang moet je alle documentatie voor je hond laten zien, inclusief het paspoort, vaccinatiecertificaten en bewijs van behandeling tegen teken en wormen. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren bij de hand hebt om vertragingen te voorkomen.
 • Vervoer in de auto: het is belangrijk om je hond veilig te vervoeren in de auto. Gebruik een geschikte transportbox of zorg ervoor dat je hond goed vastzit met een gordel. Laat je hond nooit los in de auto tijdens het rijden.
 • Pauzes en rust: plan regelmatige pauzes tijdens je reis zodat je hond kan rusten, eten en drinken. Neem ook de tijd voor korte wandelingen om te voorkomen dat je huisdier te gestrest raakt.

Vliegen met je hond

Als je ervoor kiest om met het vliegtuig naar Kroatië te reizen, zijn er enkele extra overwegingen:

 • Luchtvaartmaatschappijregels: verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende regels en tarieven voor het vervoeren van huisdieren. Informeer bij de maatschappij waar je mee vliegt over hun beleid en zorg ervoor dat je aan alle vereisten voldoet.
 • Transportbox: je hond moet tijdens de vlucht in een goedgekeurde transportbox zitten. Zorg ervoor dat de box groot genoeg is voor je hond om comfortabel te liggen, staan en draaien.
 • Comfort van je hond: het kan stressvol zijn voor je hond om te vliegen, dus zorg ervoor dat je zijn favoriete deken, speelgoed en wat snacks meeneemt om hem gerust te stellen tijdens de reis.

Op je bestemming

Eenmaal in Kroatië zijn er tal van mogelijkheden om van je vakantie met je hond te genieten:

 • Accommodaties: kies accommodaties die huisdiervriendelijk zijn. Veel hotels, campings en vakantiewoningen in Kroatië verwelkomen graag huisdieren.
 • Strandplezier: Kroatië heeft prachtige stranden waar je hond van kan genieten. Controleer de lokale regels en voorschriften met betrekking tot huisdieren op het strand en zorg ervoor dat je de omgeving schoonhoudt.
 • Wandelen en natuur: Kroatië heeft prachtige natuurparken en wandelpaden waar je samen met je hond van kunt genieten. Houd je huisdier altijd aan de lijn en respecteer de natuurlijke omgeving.

Conclusie

Mag je hond mee naar Kroatië? Absoluut! Het is mogelijk om een geweldige vakantie te hebben in Kroatië met je harige vriend, maar het vereist wel wat voorbereiding en zorgvuldige planning. Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie en gezondheidscontroles hebt uitgevoerd voordat je vertrekt, en wees respectvol naar de lokale regels en voorschriften in Kroatië met betrekking tot huisdieren. Met de juiste voorbereiding kun je samen met je hond genieten van de prachtige landschappen, stranden en cultuur die Kroatië te bieden heeft. Veel plezier op je avontuurlijke reis naar dit prachtige land!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy