Mag mijn hond mee naar België?

Header voor honden

Natuurlijk mag je hond mee naar België! België is een geweldige bestemming voor hondenliefhebbers, en er zijn tal van leuke en hondvriendelijke activiteiten om van te genieten. In deze blogpost gaan we alles bespreken wat je moet weten om je harige vriend mee te nemen op je reis naar België.

Mag mijn hond mee naar België?

België, een hondvriendelijke bestemming

België staat bekend om zijn gastvrije houding ten opzichte van honden. In veel steden en dorpen kun je honden meenemen naar restaurants, cafés en zelfs sommige winkels. Het land heeft ook tal van prachtige parken en natuurgebieden waar je samen met je hond kunt wandelen en spelen.

Reisvoorbereidingen voor je hond

Voordat je vertrekt, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet regelen om ervoor te zorgen dat je hond veilig en comfortabel kan reizen. Hier zijn enkele tips:

 • Identificatie en documentatie: zorg ervoor dat je hond geïdentificeerd is met een microchip en dat zijn identiteitskaart up-to-date is. Daarnaast moet je beschikken over een Europees dierenpaspoort waarin de vaccinaties en gezondheidsinformatie van je hond worden vermeld.
 • Vaccinaties en gezondheidscontroles: controleer of je hond alle vereiste vaccinaties heeft gehad en gezond is voor de reis. Het is raadzaam om een dierenarts te raadplegen voordat je vertrekt om ervoor te zorgen dat alles in orde is.
 • Reisbenodigdheden: zorg voor de juiste reisbenodigdheden voor je hond, zoals een geschikte reiskooi of tas, water en voerbakjes, een riem en voldoende voedsel en snacks voor onderweg.
 • Reisapotheek: neem een kleine EHBO kit mee voor je hond met basisbenodigdheden zoals verband, antiseptische doekjes en medicijnen die je dierenarts heeft voorgeschreven.

Reizen met de auto

Als je met de auto naar België reist, heb je waarschijnlijk meer flexibiliteit als het gaat om het meenemen van je hond. Hier zijn enkele tips voor het reizen met je viervoetige metgezel in de auto:

 • Veiligheid: zorg ervoor dat je hond veilig is vastgemaakt tijdens de rit. Dit kan met een speciaal autogordel voor honden of in een goedgekeurde transportbox.
 • Pauzes: maak regelmatig pauzes zodat je hond kan uitstappen, stretchen en zijn behoefte kan doen. Vergeet niet om voldoende water en snacks bij de hand te hebben.
 • Ventilatie: zorg voor goede ventilatie in de auto, vooral op warme dagen. Laat nooit je hond alleen in een afgesloten auto achter, zelfs niet voor korte tijd.

Reizen met de trein of bus

Als je met het openbaar vervoer reist, moet je de regels en voorschriften van de vervoersmaatschappij raadplegen met betrekking tot het meenemen van huisdieren. In België zijn kleine honden meestal toegestaan in treinen en bussen, maar het is belangrijk om vooraf te informeren en mogelijke beperkingen te controleren.

Hondvriendelijke accommodaties

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het reizen met je hond is de accommodatie. Gelukkig zijn er tal van hondvriendelijke hotels, vakantiehuisjes en campings in België. Bij het boeken van je accommodatie moet je echter altijd van tevoren informeren of huisdieren zijn toegestaan en of er eventuele extra kosten of beperkingen gelden.

Hondvriendelijke activiteiten in België

België heeft veel te bieden voor honden en hun eigenaren. Hier zijn enkele leuke activiteiten die je kunt ondernemen:

 • Wandelen in de Ardennen: de prachtige Ardennen bieden talloze wandelroutes waar je samen met je hond van de natuur kunt genieten.
 • Strandwandelingen: aan de Belgische kust zijn honden toegestaan op bepaalde stranden, dus je kunt lekker uitwaaien aan zee.
 • Stadsverkenning: veel steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge zijn erg hondvriendelijk. Je kunt door de historische straten slenteren en genieten van een maaltijd op een terras met je harige vriend aan je zijde.
 • Hondenparken: zoek lokale hondenparken waar je hond vrij kan rennen en spelen met andere honden.

Conclusie

Om antwoord te geven op de vraag “mag mijn hond mee naar België? Ja, je hond is van harte welkom in België, en er zijn tal van mogelijkheden om samen van een geweldige vakantie te genieten. Zorg er gewoon voor dat je de juiste voorbereidingen treft, de regels en voorschriften volgt en geniet van je tijd in dit prachtige land met je trouwe metgezel aan je zijde. Veel plezier op jullie avontuur in België!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy