Mag een hond mee in de Hornbach?

Header voor honden

Als je een fanatieke klusser bent zoals ik, dan is de Hornbach waarschijnlijk je tweede thuis. Maar wat als je je trouwe viervoeter wilt meenemen terwijl je wat nieuwe spullen voor je volgende project inslaat? Nou, ik ben hier om je te vertellen dat het antwoord ja is! In deze blog ga ik je alles vertellen wat je moet weten over het meenemen van je hond naar de Hornbach, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Mag een hond mee in de Hornbach?

Mijn trouwe klushulp

Laten we eerst even kennismaken met mijn harige metgezel, Max. Max is een schattige Golden Retriever die van avontuur houdt en altijd in is voor een ritje met de auto. Toen ik ontdekte dat de Hornbach honden toestond in hun winkels, besloot ik om Max mee te nemen op een van mijn klusavonturen. En dat was het begin van vele geweldige ervaringen.

De Hornbach hondenregels

Voordat je enthousiast je hond meeneemt naar de Hornbach, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels die de winkel hanteert met betrekking tot huisdieren. Deze regels kunnen variëren van locatie tot locatie, dus het is een goed idee om vooraf even te bellen of de website van de Hornbach te raadplegen voor specifieke informatie over de vestiging bij jou in de buurt.

Over het algemeen gelden er echter enkele basisregels

 • Aangelijnd: je hond moet te allen tijde aangelijnd zijn. Dit is vanzelfsprekend om ervoor te zorgen dat je hond niet los rondloopt in de winkel en anderen niet lastigvalt.
 • Goed gedrag: zorg ervoor dat je hond goed opgevoed is en geen agressief gedrag vertoont. Niemand wil in een winkel zijn met een blaffende of grommende hond.
 • Schoon en verzorgd: zorg ervoor dat je hond schoon en verzorgd is voordat je hem meeneemt. Niemand wil vuile pootafdrukken in de winkel achterlaten.
 • Poepzakjes mee: meem altijd poepzakjes mee, voor het geval je hond moet doen wat een hond moet doen. Opruimen is een must, en er zijn vaak speciale vuilnisbakken voor huisdierenafval beschikbaar.

Onze eerste keer in de Hornbach

Toen Max en ik voor het eerst de Hornbach binnenliepen, keken sommige medewerkers ons wel even raar aan. Het is immers niet elke dag dat je een hond in een bouwmarkt ziet. Maar al snel kwamen we erachter dat de meeste mensen erg vriendelijk en begripvol waren. We begonnen onze reis op de afdeling hout, waar ik wat materiaal nodig had voor een nieuw project. Max vond het geweldig om alle geuren en geluiden te verkennen. Hij was erg rustig en kalm, wat me geruststelde dat ik geen overlast veroorzaakte voor andere klanten.

Handige tips voor een geslaagde Hornbach ervaring met je hond

Als je besluit om je hond mee te nemen naar de Hornbach, zijn hier enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jullie beiden een geweldige tijd hebben:

 • Voorbereiding is key: zorg ervoor dat je hond goed is voorbereid voordat je de winkel binnenstapt. Dat betekent dat hij voldoende beweging heeft gehad en dat hij ontspannen is. Een vermoeide hond is meestal een rustige hond.
 • Neem het favoriete speelgoed mee: breng het favoriete speelgoed of dekentje van je hond mee. Dit kan hem helpen zich op zijn gemak te voelen in een nieuwe omgeving.
 • Leer je hond basiscommando’s: zorg ervoor dat je hond enkele basiscommando’s kent, zoals “zit”, “blijf”, en “hier”. Dit kan van pas komen om hem onder controle te houden terwijl je aan het winkelen bent.
 • Respecteer de regels: zorg ervoor dat je de regels van de Hornbach respecteert en dat je hond zich gedraagt. Als je hond zich onvoorspelbaar begint te gedragen of agressief wordt, is het misschien beter om hem naar huis te brengen.
 • Geef je hond voldoende pauzes: neem af en toe een pauze zodat je hond wat water kan drinken en even kan rusten. Oververmoeide honden kunnen humeurig worden.

Onze favoriete Hornbach activiteiten

In de loop der tijd hebben Max en ik enkele favoriete activiteiten ontdekt om te doen in de Hornbach. Hier zijn een paar van onze hoogtepunten:

 • Afdeling tuin: de afdeling tuin is een paradijs voor honden. Max vindt het heerlijk om tussen de planten en bloemen te snuffelen. Ik kan rustig de tijd nemen om mijn tuinprojecten te plannen terwijl Max geniet van de groene omgeving.
 • Het aaien van andere klanten: een van de leuke bijwerkingen van het meenemen van je hond naar de Hornbach is dat je veel andere hondenliefhebbers ontmoet. Max heeft talloze nieuwe vrienden gemaakt terwijl we door de gangpaden liepen, en ik heb ook enkele geweldige gesprekken gehad met medeklussers.
 • Inspiratie opdoen: de Hornbach is niet alleen een plek om bouwmaterialen te kopen, maar ook een bron van inspiratie. Max en ik hebben samen veel ideeën opgedaan voor nieuwe projecten door gewoon rond te lopen en te kijken naar de verschillende producten en displays.

Conclusie, ja je hond is welkom in de Hornbach!

Dus, om de vraag te beantwoorden, “mag een hond in de Hornbach?” Ja, dat mag zeker! Zolang je je aan de regels houdt en ervoor zorgt dat je hond goed wordt verzorgd en gedraagt, kun je een geweldige tijd hebben met je trouwe viervoeter in deze bouwmarkt.

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy