Kishu

Header voor honden

Vandaag gaan we eens babbelen over een super gaaf hondenras uit Japan, de Kishu! Deze honden hebben een interessante geschiedenis, zien er tof uit, hebben een eigenwijs karakter en wat interessante gezondheidsweetjes. We gaan dit ras van top tot teen verkennen, van hun oorsprong tot wat je kunt verwachten als je er eentje in huis neemt.

Kishu

De geschiedenis van de Kishu

De Kishu komt uit Japan en heeft een lange geschiedenis. Eeuwen geleden werden ze gebruikt voor de jacht op grote dieren zoals wilde zwijnen en herten. Ze komen oorspronkelijk uit de Kishu-regio in het zuidwesten van Japan. Het zijn echt oude honden die al die jaren hun jachttalent en onafhankelijkheid hebben behouden.

Het uiterlijk van de Kishu

Het eerste wat je opvalt aan de Kishu is hun coole uiterlijk. Deze middelgrote honden zijn gespierd en zien er krachtig uit. Hun vacht is kort en kan wit, roodachtig of zelfs sesamkleurig zijn, wat betekent dat ze een mix van witte en zwarte haren hebben. Hun oren zijn driehoekig en staan rechtop, en ze dragen hun staart meestal krullend over hun rug. Maar het meest opvallende zijn hun ogen, die donker en amandelvormig zijn en altijd alert lijken te zijn.

Het karakter van de Kishu

De Kishu’s karakter weerspiegelt hun jachterfgoed. Ze zijn onafhankelijk, dapper en vastberaden. Deze honden hebben een sterk instinct voor jagen en kunnen een geurspoor volgen als de beste. Ze zijn loyaal aan hun familie, maar ze hebben ook die typische onafhankelijkheid. Met de juiste training kunnen ze geweldige huisdieren zijn, maar verwacht geen schoothondje!

Kishu’s zijn meestal wat terughoudend tegenover vreemden, dus ze maken ook geweldige waakhonden. Maar wees niet bang, ze zijn niet agressief, gewoon alert en voorzichtig. Als je ze goed socialiseert, kunnen ze goed overweg met andere huisdieren en kinderen.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Kishu’s behoorlijk gezond, maar net als elk ander ras kunnen ze wat gezondheidsproblemen krijgen. Heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen zijn enkele dingen waar je op moet letten. Het is een goed idee om met een fokker te praten die zich inzet voor gezonde Kishu’s.

Wat betreft levensverwachting, kunnen deze honden meestal tussen de 11 en 13 jaar oud worden, maar sommige kunnen nog langer meegaan als ze goed worden verzorgd.

Conclusie

De Kishu is echt een geweldig ras met een rijke geschiedenis, een opvallend uiterlijk, een eigenwijs karakter en over het algemeen goede gezondheid. Als je overweegt om er een in je leven te verwelkomen, zorg er dan voor dat je je huiswerk doet, met een betrouwbare fokker praat en begrijpt wat er nodig is om deze unieke hond te verzorgen. Met de juiste aandacht kan de Kishu een geweldige metgezel zijn en een waardevol lid van je gezin voor vele jaren. Dus, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar die coole Kishu!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy