Havanezer

Header voor honden

De Havanezer is echt een schatje, toch? Met die puppyogen en pluizige uitstraling heeft dit ras een geschiedenis die ouder is dan je denkt, een unieke look, een geweldige persoonlijkheid, plus wat we moeten weten over hun gezondheid en levensduur. Dus, laten we inzoomen op de wereld van de Havanezer, de hond die je hart verovert met zijn liefde en charme.

Havanezer

De Havanezer door de jaren heen

Oorspronkelijk komt de Havanezer uit Italië, maar die jongens begonnen pas echt populair te worden in Cuba. Daarom noemen we ze Havanezers! In de 18e eeuw werden ze de favoriete huisdieren van de Cubaanse elite, en wie kan ze dat kwalijk nemen? Ze zijn gewoon te schattig.

Later, tijdens de Cubaanse revolutie, ging het bijna mis voor deze kleine rakkers. Maar gelukkig, een paar dappere Havanezers kwamen naar de VS en werden de stamvaders van het ras zoals we dat vandaag kennen.

Het uiterlijk van de Havanezer

Je kunt niet ontkennen dat de Havanezer gewoon een knuffelbeest is. Ze zijn klein, meestal tussen de 4,5 en 7 kilogram, met een hoogte van 21-29 centimeter. Hun vacht is lang, zijdezacht en komt in allerlei kleuren, van wit en crème tot zwart en zilver. Maar het leukste is die krullende pluimstaart die ze over hun rug dragen. En die ogen! Die donkerbruine kijkers stralen slimheid en vriendelijkheid uit. Kortom, ze zijn onweerstaanbaar.

De persoonlijkheid van de Havanezer

Havanezers hebben persoonlijkheden die je hart doen smelten. Ze zijn vriendelijk, vrolijk en altijd in voor een spelletje. Deze jongens zijn net zo dol op jou als jij op hen, dus verwacht veel liefde en genegenheid. Ze zijn slim en kunnen goed leren, maar ze kunnen ook behoorlijk eigenwijs zijn. Een beetje geduld en positieve training gaan een lange weg bij deze rakkers.

Ze houden van binnen rondhangen, maar een dagelijkse wandeling en wat speeltijd zijn altijd welkom. Oh, en ze zijn ook goede waakhonden. Ze zullen niet snel agressief worden, maar als er iets verdachts is, laten ze dat snel weten.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Havanezers gezonde honden, maar zoals bij alle rassen zijn er wat kwaaltjes waar je op moet letten. Veelvoorkomende problemen zijn patellaire luxatie (knieschijfproblemen), hartproblemen, allergieën en lensluxatie. Maar met een goede verzorging, regelmatige bezoeken aan de dierenarts en gezonde voeding kunnen ze wel 12 tot 15 jaar oud worden, en sommige zelfs nog ouder.

Conclusie

De Havanezer is gewoonweg een geweldig ras. Hun geschiedenis is cool, hun uiterlijk is schattig, hun persoonlijkheid is liefdevol en hun gezondheid is over het algemeen goed. Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die altijd klaarstaat voor een knuffel, dan is de Havanezer misschien wel jouw perfecte match. Dus, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar zo’n schattige Havanezer en geef hem een warm thuis!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy