Grote Zwitserse Sennenhond

Header voor honden

Oké, laten we het hebben over de Grote Zwitserse Sennenhond, of zoals sommigen ‘m noemen, de “Grosser Schweizer Sennenhund.” Deze hond is een grote jongen met een behoorlijk verleden en een uitstraling waar je u tegen zegt. Dus, laten we wat dieper duiken in deze coole hond z’n geschiedenis, looks, persoonlijkheid, gezondheid, en hoelang je van z’n gezelschap kunt genieten.

Grote Zwitserse Sennenhond

Geschiedenis

De geschiedenis van deze hond is een wilde rit door de Zwitserse Alpen. Ooit waren ze de werkpaarden van boerderijen en berggebieden in Zwitserland. Er wordt gezegd dat hun voorouders door de Romeinen naar de Alpen werden gebracht en daar kruisten met lokale honden. Het resultaat? De Grote Zwitserse Sennenhond, een echte allrounder.

Maar ergens in de 19e eeuw begon het tij te keren. Moderne landbouwtechnologieën kwamen opzetten en de Grote Zwitserse Sennenhond raakte in onbruik. Het arme ras dreigde zelfs uit te sterven, maar slimme fokkers sprongen in de bres. In 1912 werd de officiële rasstandaard vastgesteld en kreeg deze hond een tweede kans op roem.

Uiterlijk

Laten we eerlijk zijn, het uiterlijk van de Grote Zwitserse Sennenhond is gewoon badass. Deze hond is groot, sterk en ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een actiefilm is gestapt. Ze hebben een brede, gespierde nek en een borstkas waar je een deur op kunt inbeuken. Hun vacht is kort, dik en heeft een supervette driekleurige tekening. Meestal zijn ze zwart met witte markeringen op het hoofd, de borst, de poten en de staart. Plus, ze hebben van die coole roestbruine vlekken boven hun ogen en op hun wangen.

Hun kop is ook indrukwekkend met een brede schedel en flinke kaken. Die ogen zijn middelgroot, donkerbruin en lijken altijd iets te zeggen. En hun oren? Nou, die zijn driehoekig, hoog aangezet en hangen lekker nonchalant.

Persoonlijkheid

Qua karakter is de Grote Zwitserse Sennenhond een vriendelijke reus. Ze zijn loyaal aan hun gezin en willen het liefst de hele dag bij je zijn. Echt, ze houden van knuffels. Maar laat je niet misleiden door hun zachtaardige kant, want deze jongens hebben een werkethos waar je u tegen zegt. Ze zijn geboren werkers en houden van uitdagingen. Trainen? Ja, graag! Maar wees gewaarschuwd, ze kunnen soms koppig zijn. Dus, een positieve aanpak is de beste weg naar hun hart.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Grote Zwitserse Sennenhonden behoorlijk gezond. Maar, zoals bij de meeste rassen, zijn er een paar gezondheidsdingetjes om op te letten. Heupdysplasie is een veelvoorkomend probleem, wat kan leiden tot pijn en gewrichtsproblemen. En dan heb je nog maagtorsie, een serieuze aandoening waarbij de maag kan draaien en levensbedreigend kan zijn.

Dus, als je een Grote Zwitserse Sennenhond in huis hebt, houd regelmatig een oogje in het zeil bij de dierenarts, geef ze voldoende beweging en zorg voor goed eten om problemen te voorkomen. Over het algemeen kunnen ze 9 tot 11 jaar oud worden, maar met de juiste zorg kunnen ze nog langer genieten van hun badass leven.

Conclusie

De Grote Zwitserse Sennenhond is gewoon een coole hond, punt uit. Met een rijke geschiedenis, een krachtige uitstraling, een vriendelijk karakter en over het algemeen goede gezondheid, heeft deze hond veel te bieden. Als je een maatje zoekt dat loyaal, actief en indrukwekkend is, dan is de Grote Zwitserse Sennenhond zeker het overwegen waard. Maar onthoud, elk hondenras heeft z’n eigen unieke behoeften, dus zorg ervoor dat je klaar bent voor het avontuur!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy