Griffon Bruxellois

Header voor honden

Oké, laten we het hebben over de Griffon Bruxellois! Deze kleine rakkers zijn zo schattig dat je ze gewoon niet kunt weerstaan. We gaan eens goed kijken naar hun geschiedenis, hun uiterlijk, hoe ze in elkaar zitten, hun gezondheid en hoelang ze meegaan.

Griffon Bruxellois

De geschiedenis van de Griffon Bruxellois

Deze hondjes komen uit België en ze bestaan al sinds de 17e eeuw. Oorspronkelijk werden ze gefokt om ratten te verjagen in schuren en op schepen. Dus, ondanks hun formaat, hebben ze een behoorlijk portie moed in zich.

Tijdens de 19e eeuw werden de Griffon Bruxellois honden de favoriete huisdieren van de Belgische adel. Ze werden zelfs afgebeeld op schilderijen en waren een soort statussymbool. Je kunt wel zeggen dat deze honden een koninklijke behandeling genoten!

Het uiterlijk van de Griffon Bruxellois

Deze hondjes zijn klein maar hebben een heel opvallend uiterlijk. Ze hebben een compact lichaam met een schattig koppie. Hun vacht is meestal roodbruin, maar je kunt ook zwarte, zwarte en tan, of beige exemplaren vinden. Hou er wel rekening mee dat die ruwe vacht wat onderhoud vergt om klitten te voorkomen.

Wat echt opvalt aan de Griffon Bruxellois is hun platte gezicht. Het lijkt bijna alsof ze een menselijke expressie hebben! Hun grote, ronde ogen kijken vaak nieuwsgierig en alert de wereld in. De oren van deze hondjes staan hoog en recht, wat bijdraagt aan hun karakteristieke uitstraling.

Het karakter van de Griffon Bruxellois

Ondanks hun formaat hebben deze honden een gigantisch karakter. Ze zijn levendig, vrolijk en soms een beetje ondeugend. Griffon Bruxellois hechten zich sterk aan hun baasjes en vinden het heerlijk om in de buurt te zijn. Ze zijn vaak super aanhankelijk en kunnen niet genoeg krijgen van knuffels en aandacht.

Deze honden zijn ook nog eens waakzaam. Als ze iets vreemds horen, laten ze vaak van zich horen. Ze zijn geweldig als waakhonden, ondanks hun kleine gestalte. Het is wel belangrijk om ze goed te socialiseren als ze nog jong zijn, zodat ze niet verlegen of agressief worden tegenover vreemden.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Griffon Bruxellois honden best gezond, maar er zijn wel een paar genetische gezondheidsproblemen waar je op moet letten:

  • Patella Luxatie: Dat betekent dat hun knieschijf uit de kom kan schieten, wat pijn en kreupelheid kan veroorzaken.
  • Brachycefalie: Omdat hun gezichtje zo plat is, kunnen ze last hebben van ademhalingsproblemen, vooral bij warm weer. Zorg ervoor dat ze niet oververhit raken.
  • Hartproblemen: Sommige exemplaren van dit ras kunnen vatbaar zijn voor hartproblemen.

De levensverwachting van een Griffon Bruxellois ligt meestal tussen de 12 en 15 jaar. Dat is best lang voor zo’n klein hondje!

Conclusie

De Griffon Bruxellois is gewoonweg onweerstaanbaar. Met hun schattige uiterlijk en bruisende persoonlijkheid hebben ze veel harten veroverd. Maar vergeet niet dat deze hondjes, ondanks hun kleine formaat, grote persoonlijkheden hebben.

Als je overweegt om een Griffon Bruxellois in je leven te verwelkomen, zorg er dan voor dat je weet waar je aan begint. Ze hebben specifieke behoeften en gezondheidszorgen waar je rekening mee moet houden. Maar met de juiste zorg en liefde kunnen deze hondjes jarenlang je beste maatjes zijn, klaar om je dagen te vullen met vreugde en knuffels!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy