Eurasier

Header voor honden

Als je op zoek bent naar een harige vriend die zowel charmant als mysterieus is, dan is de Eurasier het ras dat je hart zal veroveren. Deze relatief nieuwe, maar al zeer geliefde hond, met zijn pluizige vacht en vriendelijke ogen, is meer dan alleen een huisdier het is een avontuurlijke metgezel met een rijke geschiedenis.

Eurasier

Geschiedenis

Dus, de Eurasier is niet zo oud als sommige andere hondenrassen. Dit ras is eigenlijk pas ontstaan in Duitsland in de jaren ’50. Een kerel genaamd Julius Wipfel wilde een nieuwe hond maken die de beste eigenschappen van verschillende rassen zou combineren. Hij gooide een Chow Chow, een Wolfspitz (nu bekend als de Keeshond), en een Samojeed in de mix, en zo werd de Eurasier geboren.

Mensen begonnen al snel gek te worden op deze nieuwe hond, en het ras verspreidde zich als een lopend vuurtje over de hele wereld.

Hoe ziet ‘ie eruit?

Oké, laten we het hebben over hun uiterlijk. De Eurasier is zo’n middelgrote hond met een chique, evenwichtig lichaam en een dikke, pluizige vacht. De vachtkleur kan variëren, maar vaak zie je ze in crèmekleur, roodbruin, of zwart met wat witte accenten op de borst en poten.

Hun oren zijn van gemiddelde grootte, driehoekig van vorm en staan ​​rechtop, wat ze er alert en nieuwsgierig uit laat zien. De staart is een ander opvallend kenmerk, want die krult elegant over hun rug.

Karakter

Wat deze honden echt speciaal maakt, is hun persoonlijkheid. Eurasiers zijn meestal super chill en vriendelijk. Ze zijn echt toegewijd aan hun mensen en zijn geweldige metgezellen voor individuen en gezinnen. Ze kunnen goed opschieten met andere huisdieren, wat ook een pluspunt is.

Ze zijn niet van die schreeuwerige types, maar ze zijn wel waakzaam. Ze houden een oogje in het zeil voor vreemden, maar gaan niet meteen in de aanvalmodus zonder reden.

Wat betreft training, nou, ze zijn slim en leren snel. Dus, positieve versterking en een beetje geduld gaan een lange weg met deze jongens. Maar wees voorzichtig, ze zijn gevoelig voor harde behandeling, dus houdt het vriendelijk.

Gezondheid en hoe lang ze leven

Over het algemeen zijn Eurasiers redelijk gezond en leven ze meestal tussen de 12 en 14 jaar. Maar net als alle honden kunnen ze wel wat gezondheidsproblemen tegenkomen. Een paar dingen waar je op moet letten zijn:

Heupdysplasie: dit is een gedoe met de heupgewrichten dat pijn en bewegingsproblemen kan veroorzaken.

Elleboogdysplasie: dit is als heupdysplasie, maar dan in de ellebogen.

Patellaire luxatie: dit betekent dat de knieschijf uit positie kan raken, wat kreupelheid veroorzaakt.

Degeneratieve myelopathie: dit is een progressieve ruggenmergaandoening die de mobiliteit aantast.

Dus, als je een Eurasier wilt, zoek dan een betrouwbare fokker die de gezondheid van hun honden serieus neemt en ze test op genetische problemen.

Conclusie

De Eurasier is gewoon een geweldig hondenras. Ze hebben een fascinerende geschiedenis, een prachtig uiterlijk en een lief karakter. Of je nu alleen bent of een gezin hebt, deze honden zullen je beste vrienden worden.

Natuurlijk moet je altijd goed onderzoek doen voordat je een hond adopteert. Zorg ervoor dat je klaar bent voor de verantwoordelijkheid van het verzorgen van een hond en dat je kunt voldoen aan hun behoeften op het gebied van beweging, training en gezondheidszorg. Maar als je dat doet, zal de Eurasier je belonen met onvoorwaardelijke liefde en vreugde. Ze zijn gewoon onweerstaanbaar!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom likt een hond een andere hond?

Waarom likt een hond een andere hond? Het is een vraag die veel hondenbezitters zich wel eens hebben
Honden

Waarom likt een hond aan zijn anus?

Laten we eerlijk zijn. Voor ons mensen klinkt het behoorlijk onsmakelijk. Maar voor honden is het li
Honden

Waarom likt een hond aan alles?

Honden die gekke gewoonte hebben om zowat alles te likken wat ze tegenkomen. Ik bedoel, serieus, een
Honden

Waarom legt mijn hond overal brokjes neer?

Als jij je afvraagt waarom jouw harige vriend overal brokjes neerlegt, ben je niet alleen. Het is ee

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy