Entlebucher Sennenhond

Header voor honden

De Entlebucher Sennenhond, ook bekend als de Entlebucher Mountain Dog, is een cool Zwitsers hondenras dat al een eeuwigheid bestaat. Dit ras heeft niet alleen een interessante geschiedenis, maar ziet er ook echt gaaf uit en heeft een uniek karakter. Het is belangrijk om te weten hoe je deze honden moet verzorgen om ze gezond en happy te houden. In dit blog gaan we lullen over de geschiedenis, looks, persoonlijkheid, gezondheid en hoelang ze mee kunnen gaan, en dan trekken we een conclusie over dit toffe ras.

Entlebucher Sennenhond

Geschiedenis

De Entlebucher Sennenhond is ontstaan in de bergen van Zwitserland, en deze gasten waren oorspronkelijk bedoeld om koeien te hoeden en te beschermen. Ze zijn vernoemd naar de Entlebuch-regio in Zwitserland, waar ze voor het eerst begonnen te chillen. Deze honden werden ingezet om vee te bewaken en te beschermen tegen roofdieren.

De exacte afkomst van dit ras is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat ze al heel wat eeuwen meegaan. Ze werden officieel erkend als ras in 1889, en sindsdien zijn ze gewaardeerd als harde werkers en loyale maatjes.

Uiterlijk

De Entlebucher Sennenhond is een middelgrote hond met een gespierd lijf dat er stevig uitziet. Hun vacht is kort en dicht, en ze hebben een soort zwart-wit-roestkleurig jasje. Het is een coole combi, met zwarte vacht en witte aftekeningen op de borst, poten, snuit, plus een toffe roestkleurige touch boven hun ogen en aan de zijkant van hun snuit.

Hun kop is krachtig, met een brede schedel en sterke kaken. Die ogen van ze zijn donkerbruin en geven ze een intelligente en waakzame look. Hun oren zijn een beetje driehoekig en hangen naar voren. De staart is gemiddeld van lengte en gewoonlijk dragen ze die omhoog.

Karakter

De Entlebucher Sennenhond staat bekend om hun vastberadenheid, zelfverzekerdheid en loyaliteit. Ze zijn super trouw aan hun gezin en bouwen hechte banden met hun baasjes. Deze honden zijn slim en houden van leren, maar soms kunnen ze eigenwijs zijn. Daarom is het belangrijk om ze consistent te trainen en te socialiseren.

Omdat ze oorspronkelijk vee hoedden, hebben ze een sterk werkethos en zijn ze energiek en actief. Ze gedijen goed in een omgeving waar ze genoeg kunnen bewegen en mentale stimulatie krijgen. Ze zijn meestal aardig tegen mensen, maar kunnen een beetje voorzichtig zijn met vreemden, wat ze ook goede waakhonden maakt.

Gezondheid en levensverwachting

 Over het algemeen zijn Entlebucher Sennenhonden behoorlijk gezonde beesten met een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 10 tot 15 jaar. Net als veel andere rassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde genetische gezondheidsproblemen, zoals problemen met de heupen en de ogen. Het is slim om een fokker te zoeken die de gezondheid van hun honden serieus neemt en regelmatig check-ups doet.

Om ervoor te zorgen dat je Entlebucher Sennenhond lang en gezond blijft, moet je ervoor zorgen dat ze genoeg bewegen, goed eten en dierenartszorg krijgen wanneer dat nodig is. Ze hebben vooral behoefte aan veel beweging, omdat ze van nature actief zijn en echt opknappen van fysieke activiteit.

Conclusie

De Entlebucher Sennenhond is een tof hondenras met een interessante geschiedenis en unieke eigenschappen. Hun trouw en toewijding aan hun gezin maken ze tot geweldige huisdieren voor mensen die bereid zijn tijd en moeite in hun training en verzorging te steken. Als je op zoek bent naar een actieve buddy die ook kan fungeren als een waakhond, dan is de Entlebucher Sennenhond zeker het overwegen waard. Vergeet niet om hun gezondheid serieus te nemen en goed voor ze te zorgen, zodat ze je vele jaren van vreugde en gezelschap kunnen brengen.

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom zwemvest voor een hond?

Als je een hondeneigenaar bent die ervan houdt om tijd door te brengen op het water, of het nu gaat
Honden

Waarom verhaart een hond?

Het hebben van een hond is geweldig. Ze zijn trouw, speels en ze maken je altijd aan het lachen. Maa
Honden

Waarom stamboom hond?

Je hebt net besloten om een hond te nemen, en de zoektocht naar je nieuwe harige vriend is begonnen.
Honden

Waarom mag je een hond niet aanstaren?

Honden zijn ongelooflijke wezens die ons leven verrijken met hun loyaliteit, vreugde en onvoorwaarde

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy