Deerhound

Header voor honden

Laten we het hebben over de Schotse Deerhound, ook bekend als de Schotse hertenwindhond. Deze jongens hebben een vette geschiedenis en ze zien er gewoon fantastisch uit, man! Laten we eens kijken naar hoe ze eruitzien, wat voor persoonlijkheid ze hebben, hun gezondheid en hoe lang ze rondhangen.

Deerhound

Geschiedenis

De Deerhound is een oude jongen, we praten over ouder dan oma’s oma. Ze werden gefokt door Schotten, vooral die oude Keltische clans, om te jagen op herten, vooral edelherten. Denk aan die snelle kerels die herten achtervolgen en grijpen.

In de Middeleeuwen waren deze honden echt een chique deal. Alleen de high society kon zich deze knapen veroorloven. Ze waren als de Lamborghini’s van de hondenwereld. In de 16e eeuw hadden ze zelfs hun eerste officiële vermelding.

Maar de populariteit ging op en neer, en ergens in de 18e en 19e eeuw werden ze minder hot. Gelukkig voor ons hondenliefhebbers hebben sommige fokkers alles gegeven om dit ras in leven te houden. Het is weliswaar zeldzaam, maar het bestaat nog steeds!

Uiterlijk

Oké, laten we het over uiterlijk hebben. Deze jongens zijn groots! Mannetjes kunnen wel 80 centimeter hoog worden en vrouwtjes 76 centimeter. En het gewicht? Nou, ze kunnen ergens tussen de 36 en 50 kilo wegen. Dat is als een kleine auto!

Hun vacht is ruw en stug met een dichte ondervacht. Meestal zijn ze grijsachtig, blauwachtig of gestroomd van kleur. Een beetje wit op de borst en tenen is cool. Hun hoofd is lang met een rechte neus en hun oren hangen lekker dicht bij het hoofd. En die ogen? Groot en donker, man!

Karakter

Nu, wat betreft karakter, deze jongens zijn superchill. Ze zijn meestal lief en aanhankelijk naar hun familie. Ze gedragen zich over het algemeen rustig en beheerst. Dus, als je op zoek bent naar een kameraad om op de bank te chillen, zou dit ras wel eens jouw stijl kunnen zijn.

Zachtmoedigheid: ze zijn vriendelijk en sociaal, dus maak je geen zorgen over rare fratsen.

Loyaliteit: deze jongens houden van hun mensen en zullen je trouw zijn.

Onafhankelijkheid: soms willen ze een beetje hun eigen ding doen, maar wie niet, toch?

Waakzaamheid: ze zijn alert, dus je kunt op ze rekenen als waakhonden, maar verwacht geen agressie.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Deerhounds gezonde honden. Maar, zoals bij veel grote rassen, zijn er een paar gezondheidsdingen waar je op moet letten:

Bloat: dit is geen grappige zaak. Het is een ernstige maagaandoening en als het gebeurt, moet je direct naar de dierenarts rennen.

Hartproblemen: soms hebben ze wat problemen met hun hart, dus check dat regelmatig.

Heupdysplasie: een mondvol, maar het komt erop neer dat hun heupgewrichten niet altijd in topvorm zijn.

Hun levensverwachting ligt ergens tussen de 8 en 11 jaar. Maar met de juiste zorg kunnen ze nog langer rondhangen.

Conclusie

Dus daar heb je het, de Schotse Deerhound in al zijn glorie. Een hondenras met een oude geschiedenis, een coole uitstraling, een relaxte persoonlijkheid en over het algemeen goede gezondheid. Als je overweegt om er een in je leven te verwelkomen, zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt voor deze grote jongens, en overweeg adoptie bij een asiel of een erkende fokker. Met wat liefde en aandacht kunnen ze je beste maatjes worden voor vele jaren plezier en avonturen!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Waarom likt een hond een andere hond?

Waarom likt een hond een andere hond? Het is een vraag die veel hondenbezitters zich wel eens hebben
Honden

Waarom likt een hond aan zijn anus?

Laten we eerlijk zijn. Voor ons mensen klinkt het behoorlijk onsmakelijk. Maar voor honden is het li
Honden

Waarom likt een hond aan alles?

Honden die gekke gewoonte hebben om zowat alles te likken wat ze tegenkomen. Ik bedoel, serieus, een
Honden

Waarom legt mijn hond overal brokjes neer?

Als jij je afvraagt waarom jouw harige vriend overal brokjes neerlegt, ben je niet alleen. Het is ee

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy