Chinese Naakthond

Header voor honden

ls je ooit een hond hebt gezien die eruitziet alsof ‘ie zo uit een sciencefictionfilm komt, dan zou het zomaar een Chinese naakthond kunnen zijn. Deze honden hebben geen vacht, en dat maakt ze echt bijzonder. In dit stukje gaan we eens kijken naar hoe deze coole honden eruitzien, wat voor karakters ze hebben, of ze gezond zijn en hoe lang ze ongeveer leven.

Chinese Naakthond

Geschiedenis van de Chinese Naakthond

Deze gasten hebben een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de oude Ming-dynastie in China (denk aan de 14e tot de 17e eeuw). Ze waren zo populair dat ze zelfs in het keizerlijke hof werden gefokt. Hoe cool is dat? Maar ze bleven niet alleen in China hangen – ze reisden de wereld rond met zeevaarders en handelaren. Je kon ze vinden in Afrika, Azië en zelfs in Zuid-Amerika. Ze waren niet alleen een lust voor het oog, maar ook geweldige jagers en waakhonden.

Uiterlijk van de Chinese Naakthond

Het meest opvallende aan deze honden is natuurlijk hun kale huid. Maar wist je dat er eigenlijk twee soorten Chinese naakthonden zijn? De ene is echt helemaal kaal, terwijl de andere variant, die ze de “Powderpuff” noemen, bedekt is met een zijdezachte vacht. Dus, je kunt kiezen tussen een gladde huid of een fluweelzacht vachtje.

Ze hebben ook dat klassieke, slanke lichaam met een puntig kopje. Hun amandelvormige ogen zien er altijd alert uit, en hun oren staan lekker rechtop. En laten we hun lange, krullende staart niet vergeten.

Karakter van de Chinese Naakthond

Deze honden hebben niet alleen een coole look, maar ook een geweldig karakter. Ze zijn slim, levendig en aanhankelijk. Je kunt altijd op ze rekenen voor wat liefdevolle aandacht. Ze hechten zich echt aan hun baasjes en zijn meestal super vriendelijk tegenover kinderen en andere huisdieren.

Nu, hier komt het coole deel – ondanks hun kleine formaat hebben Chinese naakthonden vaak een enorme persoonlijkheid. Ze kunnen eigenwijs zijn en zich niet zomaar iets laten vertellen. Dus, het is belangrijk om ze goed op te voeden en duidelijke regels te stellen. Maar met de juiste opvoeding zijn ze geweldige metgezellen.

Gezondheid en levensverwachting van de Chinese Naakthond

Over het algemeen zijn Chinese naakthonden behoorlijk gezond. Maar, er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste, vanwege hun kale huid zijn ze gevoelig voor extreme temperaturen. Dus, zorg ervoor dat ze niet te koud of te heet worden. Ook kunnen ze last krijgen van huidproblemen, zoals acne.

Omdat ze kleine hondjes zijn, hebben ze soms last van tandproblemen zoals tandsteen. Een regelmatige tandartscheck is dan ook geen overbodige luxe.

Deze honden hebben een behoorlijk lange levensverwachting, ergens tussen de 12 en 15 jaar. Met goede zorg, gezonde voeding en voldoende beweging kunnen ze dus nog heel wat jaren bij je zijn.

Conclusie

Dus, als je op zoek bent naar een hond met een unieke uitstraling en een geweldige persoonlijkheid, dan is de Chinese naakthond zeker het overwegen waard. Of je nu gaat voor de kale versie of de Powderpuff, je zult zeker verliefd worden op deze coole kleine metgezel. Ze hebben geschiedenis, karakter en gezondheid – wat wil je nog meer?

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy