Basset Artesiën Normand

Header voor honden

In de wereld van de honden zijn er zoveel verschillende rassen, elk met hun eigen vibe en stijl. Eentje die zeker wat aandacht verdient, is de Basset Artesiën Normand. We gaan het hebben over de geschiedenis, hoe ze eruitzien, hun karakter, en wat je kunt verwachten als het om hun gezondheid en levensduur gaat. Laten we in de wereld van deze coole honden duiken!

Basset Artesiën Normand

Geschiedenis van de Basset Artesiën Normand

Dit ras heeft een stukje Franse geschiedenis in zich, en het heeft te maken met jagen. De Basset Artesiën Normand komt uit Frankrijk, en hun naam is een mondvol, toch? “Basset” betekent gewoon “laag” in het Frans, en het verwijst naar hun korte pootjes. “Artesiën” komt van de Artois-regio in Frankrijk, waar deze honden oorspronkelijk werden gefokt.

Deze honden werden ontwikkeld om te jagen op klein wild, zoals konijnen en hazen. Ze waren perfect voor de klus vanwege hun geweldige reukzin, uithoudingsvermogen en hun vermogen om door ruw terrein te manoeuvreren. Adellijke Franse jagers waren dol op ze en gebruikten ze veel tijdens de jacht.

Het uiterlijk van de Basset Artesiën Normand

Ze hebben een supercool uiterlijk dat zowel schattig als classy is. Deze honden zijn middelgroot en hebben een compact lichaam met korte pootjes en een lange rug. Hun gezicht is expressief, met hangende oren en grote donkere ogen. En je kunt hun vacht herkennen aan de korte, dichte haren en de driekleurige look, met wit als basiskleur en zwarte vlekken en bruine tinten.

Wat ze echt uniek maakt, zijn die lange, rimpelige huidplooien, vooral rond hun nek en keel. Dat geeft ze een onweerstaanbaar coole uitstraling!

Het karakter van de Basset Artesiën Normand

Wat betreft hun karakter zijn ze super vriendelijk en aanhankelijk. Deze honden zijn gewoon lekker in de omgang en houden van liefde en aandacht. Ze zijn sociaal en gedijen goed in een gezinsomgeving waar ze volop knuffels en spelen kunnen krijgen. Soms zijn ze echt speels en houden ze ervan om actief bezig te zijn met hun mensen.

Vanwege hun jachtafkomst hebben ze een scherpe neus en kunnen ze soms koppig zijn als het gaat om het volgen van hun geur. Maar maak je geen zorgen, ze zijn slim en kunnen goed getraind worden, vooral als je met beloningen werkt. Gewoon consequent zijn in de training en zorgen voor wat mentale uitdaging om verveling te voorkomen.

Gezondheid en levensverwachting

Over het algemeen zijn Basset Artesiën Normands vrij gezonde honden, maar zoals bij elk ras, kunnen ze wat gezondheidsproblemen tegenkomen. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

  • Heupdysplasie: dit is een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkelen en pijn en mobiliteitsproblemen kunnen veroorzaken.
  • Oorinfecties: met die hangende oren zijn ze gevoelig voor oorinfecties. Houd hun oren schoon en controleer op tekenen van problemen.
  • Obesitas: ze houden van eten, dus let op hun dieet om overgewicht te voorkomen.

Hun gemiddelde levensverwachting ligt tussen de 10 en 12 jaar, maar met goede zorg kunnen ze zelfs langer leven.

Conclusie

De Basset Artesiën Normand is echt een cool hondenras met een rijke geschiedenis, een stoer uiterlijk en een lief karakter. Ze zijn misschien niet zo bekend als sommige andere rassen, maar ze verdienen zeker wat liefde en aandacht.

Als je erover nadenkt om een Basset Artesiën Normand in je leven te verwelkomen, weet dan dat ze geweldige metgezellen kunnen zijn met de juiste zorg en aandacht. Geniet van de tijd met deze relaxte en stijlvolle honden!

De goedkoopste en beste verzekeringen op een rijtje gezet

Voorkom verrassingen en dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wanneer mag een hond loslopen?

Wanneer mag een hond loslopen?

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze brengen vreugde, liefde en opwinding in ons leven. Maar als ho
Wanneer mag de hond op het strand?

Wanneer mag de hond op het strand?

Een van de belangrijkste dingen om te weten als je je trouwe metgezel naar het strand wilt meenemen,
Waar mag je zwemmen met je hond?

Waar mag je zwemmen met je hond?

Laten we eerlijk zijn, er is bijna niets zo leuk als samen met je harige vriend een duik nemen in ve
Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Waar mag ik mijn hond uitlaten?

Als je net zo'n trotse hondenouder bent als ik, dan weet je dat er niets beter is dan quality time d

Adverteren op het grootste dierenblog?

Dierenliefhebbers binnen handbereik

Ontdek de mogelijkheden
Girl with Puppy