Kosten kennel hond

Header voor honden

Het hebben van een hond is een geweldige ervaring, maar soms komt er een moment dat je je trouwe viervoeter tijdelijk ergens anders moet onderbrengen. Misschien ga je op vakantie, heb je een drukke periode op werk of is er een andere reden waarom je even niet voor je hond kunt zorgen. In zulke gevallen biedt een hondenkennel uitkomst. Maar wat kost een kennel eigenlijk en waar moet je op letten? Hier duiken we in de wereld van hondenkennels en de bijbehorende kosten.

Kosten kennel hond

Waarom kiezen voor een kennel?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een kennel zou kiezen. Een goede kennel biedt je hond een veilige en verzorgde omgeving. Honden krijgen hier de benodigde aandacht, beweging en soms zelfs wat training. In tegenstelling tot vrienden of familie, die misschien minder ervaring hebben met honden, weet het personeel van een kennel precies wat je hond nodig heeft.

Basisprijzen van een kennel

De kosten van een kennel kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, het type kennel en de voorzieningen die worden aangeboden. Over het algemeen kun je rekenen op een basisprijs die meestal tussen de €15 en €30 per dag ligt. Dit is vaak inclusief voeding, onderdak en basisverzorging. In sommige gevallen kunnen er extra kosten bijkomen voor bijvoorbeeld specifieke diëten of medicatie.

Extra diensten en kosten

Naast de basisprijs zijn er vaak extra diensten beschikbaar die de totale kosten kunnen verhogen. Denk hierbij aan:

  • Specifieke voeding: als je hond een speciaal dieet volgt, kan dit extra kosten met zich meebrengen. De meeste kennels bieden standaard voer aan, maar voor speciale merken of diëten kan een toeslag worden gevraagd.
  • Medicatie toediening: moet je hond medicatie krijgen tijdens het verblijf? De meeste kennels bieden deze service aan, maar hier kunnen extra kosten voor in rekening worden gebracht. Dit kan variëren van een paar euro per dag tot een vast bedrag per medicijn.
  • Speeltijd en sociale activiteiten: veel kennels bieden extra speeltijd of sociale activiteiten aan. Dit kan variëren van extra wandelingen tot spelletjes en interactie met andere honden. Deze diensten kunnen variëren van €5 tot €15 per dag, afhankelijk van de intensiteit en duur.
  • Training en grooming: sommige kennels bieden ook trainingssessies of verzorgingsdiensten aan, zoals wassen en knippen. Deze extra’s kunnen de kosten flink opvoeren, afhankelijk van de frequentie en duur van de sessies. Een trimsessie kan bijvoorbeeld rond de €30 kosten, terwijl een trainingssessie tussen de €20 en €50 kan liggen.

Tips om kosten te besparen

Het is begrijpelijk dat je de kosten zo laag mogelijk wilt houden. Hier zijn een paar tips om te besparen op de kosten van een kennel:

  • Boek op tijd: net als bij vakanties kan het boeken van een kennel ver van tevoren vaak geld besparen. Veel kennels bieden vroegboekkortingen aan of hebben speciale tarieven voor lang verblijf.
  • Vergelijk kennels: neem de tijd om verschillende kennels te vergelijken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de reviews en de aangeboden diensten. Een goedkopere kennel is niet altijd beter als je hond daar niet de juiste zorg krijgt.

Overweeg alternatieven

Als een kennel toch te duur blijkt, kun je ook overwegen om een hondenoppas aan huis te regelen. Dit kan vaak goedkoper zijn en je hond blijft in zijn vertrouwde omgeving. Er zijn ook hondenliefhebbers die graag voor je hond willen zorgen in ruil voor een kleine vergoeding.

Conclusie

De kosten van een kennel kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om je goed te informeren en te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hoewel de prijzen soms hoog kunnen lijken, bieden kennels een waardevolle dienst door je hond een veilige en verzorgde omgeving te bieden wanneer jij er even niet bent. Door slim te boeken en te kiezen voor de juiste extra diensten, kun je ervoor zorgen dat je hond de beste zorg krijgt zonder dat het je onnodig veel geld kost.

Het belangrijkste is dat je je hond met een gerust hart kunt achterlaten, wetende dat hij in goede handen is. Dus neem de tijd om de perfecte kennel te vinden en geniet van je tijd weg, wetende dat je trouwe viervoeter ook een fijne tijd heeft.

De #1 huisdieren community van Nederland

Voor alle dierenliefhebbers!

Word GRATIS lid

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Het kan behoorlijk schrikken zijn: je hond heeft een vitamine D-pil gevonden en opgegeten. Geen pani
Mag een hond een walnoot eten?

Mag een hond een walnoot eten?

Als je een hond hebt, weet je dat ze soms de vreemdste dingen opeten. Van sokken tot schoenen, niets
Mag een hond vogelvoer eten?

Mag een hond vogelvoer eten?

Honden zijn bijzondere dieren en kunnen soms de meest onverwachte dingen doen. Een van die onverwach
Honden

Mag een hond taart eten?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je organiseert een feestje, hebt een prachtige taart gemaakt o

De goedkoopste verzekeringen

Voorkom dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen
Huisdierenverzekering