Vanaf wanneer mag een kat senior brokken?

Header voor katten

Als je een harige metgezel hebt die al een paar jaar meegaat, heb je je misschien wel eens afgevraagd wanneer je je geliefde kat moet overzetten naar een senior dieet. Het kan verwarrend zijn, want wanneer wordt een kat beschouwd als ‘senior’? En waarom is het belangrijk om hun dieet aan te passen? Geen zorgen, ik heb wat informatie voor je verzameld om je te helpen door deze fase van het kattenleven te navigeren.

Vanaf wanneer mag een kat senior brokken?

Wat maakt een kat ‘senior’?

Wanneer begint een kat eigenlijk als een senior te worden beschouwd? Over het algemeen worden katten vanaf de leeftijd van 7 jaar beschouwd als senior. Maar wacht even, dat betekent niet dat je kat plotseling grijs en oud wordt zodra ze die magische leeftijd bereiken! Het is meer een geleidelijke verandering, vergelijkbaar met hoe mensen naarmate ze ouder worden, ook veranderingen in hun lichaam en gezondheid ervaren.

Waarom heeft een senior kat speciaal voer nodig?

Nu je weet wanneer je kat de seniorstatus bereikt, vraag je je misschien af waarom het nodig is om hun dieet aan te passen. Welnu, net zoals oudere mensen specifieke voedingsbehoeften hebben, hebben oudere katten dat ook. Hun stofwisseling vertraagt, ze worden misschien minder actief en kunnen verschillende gezondheidsproblemen ontwikkelen naarmate ze ouder worden. Daarom is het belangrijk om hun dieet aan te passen om aan hun veranderende behoeften te voldoen en hen te helpen een gezond en gelukkig leven te leiden.

Waar moet je op letten bij senior kattenvoer?

Als het gaat om het kiezen van het juiste voer voor je senior kat, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst moet het voer een uitgebalanceerde voedingswaarde hebben die afgestemd is op de behoeften van oudere katten. Dit betekent meestal dat het voer minder calorieën en vetten bevat om gewichtstoename te voorkomen, maar tegelijkertijd voldoende eiwitten en vezels bevat om de spiermassa en de spijsvertering van je kat te ondersteunen. Daarnaast kunnen senior katten baat hebben bij voer dat specifieke ingrediënten bevat die helpen bij het ondersteunen van de gezondheid van hun gewrichten, urinewegen en tanden. Denk aan toegevoegde glucosamine en chondroïtine voor gezonde gewrichten, cranberry voor een gezonde urinewegfunctie, en speciale vezels of texturen die helpen bij het verminderen van tandplak en tandsteen.

Hoe weet je of je kat klaar is voor senior voer?

Je vraagt ​​je misschien af hoe je kunt bepalen of je kat klaar is om over te stappen op senior voer. Nou, het is geen exacte wetenschap, maar er zijn een paar aanwijzingen waar je op kunt letten. Als je kat bijvoorbeeld begint aan te komen zonder dat je hun voeding hebt veranderd, kan dat een teken zijn dat hun stofwisseling vertraagt en dat het tijd is om over te schakelen naar een voer met minder calorieën. Ook als je kat moeite

De #1 huisdieren community van Nederland

Voor alle dierenliefhebbers!

Word GRATIS lid

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Petrebels

Petrebels: waar kwaliteit en plezier samenkomen

Welkom in de wonderlijke wereld van Petrebels, waar het comfort, de veiligheid en speeltijd van elke
Wanneer heeft een kat koorts?

Wanneer heeft een kat koorts?

Heb je je ooit afgevraagd of je harige vriendje koorts heeft? Als kattenouder weet ik hoe belangrijk
Wanneer heeft een kat het koud?

Wanneer heeft een kat het koud?

Ben je een kattenliefhebber zoals ik? Dan weet je dat onze pluizige vrienden meesters zijn in het ve
Wanneer blaast een kat?

Wanneer blaast een kat?

Katten zijn mysterieuze wezens, bekend om hun elegantie en soms ondoorgrondelijke gedrag. Een van de

De goedkoopste verzekeringen

Voorkom dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen
Huisdierenverzekering