Mastín Español

Header voor honden

Mastín Español, die bad boy uit Spanje! Deze Spaanse Mastiff is echt iets bijzonders, en we gaan je alles vertellen over zijn verleden, uiterlijk, karakter, gezondheid en hoelang hij meegaat.

Honden

Geschiedenis

Laten we teruggaan in de tijd, helemaal naar het oude Spanje. De Mastín Español is gewoon een legende op vier poten. Hij werd gefokt om het vee te beschermen tegen roofdieren en stiekeme dieven. En man, oh man, deze hond nam die taak serieus! De oorsprong is wat vaag, maar we denken dat de Phoeniciërs en Romeinen hier iets mee te maken hebben gehad. De Mastín Español heeft door de jaren heen verschillende namen gehad, zoals de Spaanse Mastiff en de Mastín de la Mancha.

Uiterlijk

Deze hond is een bonk spieren. Groot, gespierd lijf met een brede borstkas en stoere poten. Zijn kop is ook niet mis, met een brede schedel en een krachtige snuit. Zijn oren? Hangen lekker omlaag, en die ogen zijn zo donker en expressief, het is bijna hypnotiserend.

Wat zijn vacht betreft, heeft de Mastín Español kort, glad haar dat dik en dicht is. Hij kan in verschillende kleuren voorkomen, zoals geel, zwart, rood en brindle. Meestal heeft hij een soort donker masker rond zijn ogen, wat hem een mysterieuze look geeft.

Karakter

Nou, je zou kunnen denken dat zo’n stoere jongen misschien een beetje nors is, maar niets is minder waar. De Mastín Español is eigenlijk heel relaxed en gebalanceerd van karakter. Hij is super loyaal aan zijn familie en heeft een natuurlijke aanleg om te beschermen. Dat maakt hem tot een geweldige waakhond en een geweldige metgezel voor je gezin.

Hij is ook vriendelijk en zachtaardig met mensen, zelfs met de kids. Als je hem goed socialiseert, kan hij ook prima overweg met andere huisdieren. Hij heeft het geduld van een heilige!

Gezondheid en hoelang hij meegaat

Over het algemeen is de Mastín Español een gezond ras dat behoorlijk lang kan leven. Maar, en hier komt het, ze hebben wel een paar genetische gezondheidsproblemen waar je op moet letten. Een veelvoorkomend issue is heupdysplasie, wat behoorlijk pijnlijk kan zijn. Daarnaast kunnen gewrichtsproblemen en maagkanteling voorkomen.

Om je Mastín Español gezond te houden, moet je regelmatig naar de dierenarts, zijn gewicht in de gaten houden en goed op zijn voeding letten. En vergeet niet zijn vacht te verzorgen, vooral als hij aan het ruien is.

Wat betreft levensverwachting, kunnen deze bad boys meestal wel 10 tot 12 jaar meegaan als je goed voor ze zorgt.

Conclusie

De Mastín Español is gewoon een stoere hond met een rijke geschiedenis en een relaxt karakter. Hij is als die ruwe bolster met een blanke pit. Zijn rol als beschermer van het vee heeft bijgedragen aan zijn loyale en toegewijde persoonlijkheid. Dus als je op zoek bent naar een trouwe en liefdevolle hond die er ook nog eens geweldig uitziet, dan is de Mastín Español zeker het overwegen waard.

Onthoud gewoon dat hij, net als alle andere honden, wat speciale zorg en aandacht nodig heeft om gezond en blij te blijven. Dus, plan die dierenartsafspraken, geef hem de juiste voeding, en laat hem lekker ravotten. Met de juiste zorg kan de Mastín Español een geweldige aanvulling zijn op je gezin en een vriend voor het leven.

De #1 huisdieren community van Nederland

Voor alle dierenliefhebbers!

Word GRATIS lid

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Het kan behoorlijk schrikken zijn: je hond heeft een vitamine D-pil gevonden en opgegeten. Geen pani
Honden

Mag een hond een walnoot eten?

Als je een hond hebt, weet je dat ze soms de vreemdste dingen opeten. Van sokken tot schoenen, niets
Honden

Mag een hond vogelvoer eten?

Honden zijn bijzondere dieren en kunnen soms de meest onverwachte dingen doen. Een van die onverwach
Honden

Mag een hond taart eten?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je organiseert een feestje, hebt een prachtige taart gemaakt o

De goedkoopste verzekeringen

Voorkom dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen
Huisdierenverzekering