Geslachtsdrift symptomen van een hond

Header voor honden

Als je ooit hebt gemerkt dat je trouwe viervoeter zich ineens anders gedraagt, misschien meer geïnteresseerd in andere honden dan normaal, dan zou het goed kunnen dat je te maken hebt met een hond in de bloei van zijn geslachtsdrift. Geen zorgen, je bent niet de enige! Het is een natuurlijk proces waar elke hondenbezitter mee te maken kan krijgen. In dit blogartikel bespreken we de symptomen van geslachtsdrift bij honden, zodat je jouw harige vriend beter kunt begrijpen en ondersteunen.

Geslachtsdrift symptomen van een hond

Verhoogde interesse in andere honden

Een van de duidelijkste tekenen dat je hond geslachtsdrift heeft, is een plotselinge en intensieve interesse in andere honden. Misschien merk je dat je hond tijdens wandelingen meer aan andere honden snuffelt, of zelfs probeert te volgen. Dit gedrag is volkomen normaal en is deels te wijten aan de geuren die andere honden achterlaten, vooral als deze van het andere geslacht zijn en ook vruchtbaar.

Markeren van territorium

Heb je gezien dat je hond ineens vaker en op nieuwe plaatsen begint te plassen? Dit kan een teken zijn dat je hond zijn territorium probeert te markeren. Door te plassen laat hij of zij geuren achter die een signaal zijn voor andere honden. Dit gedrag komt vaker voor bij mannetjes, maar ook vrouwtjes kunnen dit gedrag vertonen tijdens hun loopsheid.

Rusteloosheid en gedragsverandering

Een hond die last heeft van zijn libido kan ook rustelozer zijn dan normaal. Misschien merk je dat je hond moeilijk stil kan zitten, vaker blaft of jammert, en zelfs aan de deur krabt of probeert te ontsnappen. Dit gedrag kan soms lastig zijn, maar het is belangrijk om geduldig te blijven en je hond de nodige aandacht en beweging te geven.

Fysieke veranderingen

Bij teefjes kun je tijdens de loopsheid fysieke veranderingen opmerken zoals een gezwollen vulva of bloederige afscheiding. Reutjes kunnen meer interesse tonen in het likken van hun genitaliën wanneer ze seksueel opgewonden zijn. Deze fysieke symptomen zijn natuurlijke onderdelen van de cyclus van je hond en hoewel ze soms onaangenaam kunnen zijn, zijn ze een normaal onderdeel van het leven.

Wat kun je doen?

Als je hond tekenen van geslachtsdrift vertoont, zijn er verschillende manieren waarop je hem of haar kunt helpen:

  • Meer beweging: extra wandelingen of speeltijd kunnen helpen om wat van die opgebouwde energie kwijt te raken.
  • Mentale stimulatie: puzzelspeelgoed of trainingssessies kunnen de geest van je hond bezighouden en afleiden van de hormonale driften.
  • Geduld en begrip: het is belangrijk om geduldig te blijven en begrip te tonen voor je hond. Dit is een natuurlijk proces en met de juiste ondersteuning zal het gemakkelijker worden.

Conclusie

De geslachtsdrift van je hond kan een uitdaging zijn, maar met een beetje kennis en veel geduld kun je je hond door deze periode heen helpen. Vergeet niet dat dit natuurlijk gedrag is en dat het belangrijk is om ondersteunend en zorgzaam te zijn. Als het gedrag problematisch wordt of als je je zorgen maakt, aarzel dan niet om een dierenarts of een professionele trainer te raadplegen voor advies. Samen met jou kan je hond deze natuurlijke fase gezond en gelukkig doorkomen!

De #1 huisdieren community van Nederland

Voor alle dierenliefhebbers!

Word GRATIS lid

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Het kan behoorlijk schrikken zijn: je hond heeft een vitamine D-pil gevonden en opgegeten. Geen pani
Mag een hond een walnoot eten?

Mag een hond een walnoot eten?

Als je een hond hebt, weet je dat ze soms de vreemdste dingen opeten. Van sokken tot schoenen, niets
Mag een hond vogelvoer eten?

Mag een hond vogelvoer eten?

Honden zijn bijzondere dieren en kunnen soms de meest onverwachte dingen doen. Een van die onverwach
Honden

Mag een hond taart eten?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je organiseert een feestje, hebt een prachtige taart gemaakt o

De goedkoopste verzekeringen

Voorkom dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen
Huisdierenverzekering