Bordeaux Dog

Header voor honden

Laten we het hebben over de Bordeaux Dog, ook wel bekend als de Franse Mastiff. Dit is een serieuze hond met een stoere uitstraling, maar eigenlijk een grote knuffelbeer van binnen. Laten we eens kijken naar de geschiedenis, het uiterlijk, de persoonlijkheid, de gezondheid en de levensverwachting van dit geweldige ras en zien wat we kunnen concluderen.

Bordeaux Dog

De geschiedenis van de Bordeaux Dog

Laten we eerst teruggaan in de tijd, helemaal naar de oude dagen van Frankrijk. De Bordeaux Dog komt oorspronkelijk uit Bordeaux, Frankrijk, vandaar de naam. De exacte oorsprong van dit ras is een beetje vaag, maar het lijkt erop dat ze ontstaan zijn uit kruisingen tussen lokale mastiffs en honden die de Romeinse legioenen met zich meebrachten. Hoe cool is dat?

In de middeleeuwen deden deze honden allerlei taken, zoals het bewaken van eigendommen, jagen op groot wild en zelfs vechten in arena’s. Maar met de tijd zijn ze veranderd in loyale metgezellen en uitstekende waakhonden.

Het uiterlijk van de Bordeaux Dog

Laten we eerlijk zijn, deze jongens hebben een geweldige uitstraling. Ze vallen onder de categorie van de molossers, wat gewoon een fancy woord is voor grote en gespierde honden met een specifieke look. Enkele opvallende kenmerken van de Bordeaux Dog zijn:

 • Grootte: ze zijn echt groot, met een schouderhoogte van 58 tot 68 centimeter en ze kunnen ergens tussen de 45 en 68 kilogram wegen. Serieus, dat zijn grote jongens!
 • Bouw: hun lichaam is stevig en gespierd, met een brede borst, sterke poten en een kort, breed hoofd.
 • Vacht: ze hebben een korte, dichte en glanzende vacht in kleuren zoals rood, fawn (soort geelbruin) en verschillende gestroomde (gestreepte) tinten.
 • Gezicht: Bordeaux Dogs hebben die coole rimpels op hun voorhoofd en een brede zwarte neus. Hun oren zijn klein tot middelgroot en hangen naar beneden.

Het karakter van de Bordeaux Dog

Nu, over het karakter van deze geweldige honden. Ondanks hun stoere uiterlijk zijn Bordeaux Dogs eigenlijk enorme knuffelkonten. Hier zijn enkele van hun persoonlijkheidstrekken:

 • Aanhankelijkheid: Bordeaux Dogs zijn dol op gezelschap en ze zijn echt gehecht aan hun familie. Ze houden van knuffelen en gezelligheid.
 • Beschermend: deze jongens hebben een ingebouwd waakzaamheidsinstinct. Als ze iets verdachts ruiken, zullen ze zeker hun familie beschermen. Topwaakhonden dus!
 • Geduldig: Bordeaux Dogs staan bekend om hun geduld, vooral met kinderen. Ze kunnen heel speels en vriendelijk zijn, zelfs met de kleintjes.
 • Kalmte: ondanks hun indrukwekkende grootte zijn Bordeaux Dogs vaak kalm van aard. Ze zijn geen stuiterballen en passen goed in een rustig huishouden.

Gezondheid en levensverwachting

Oké, laten we het hebben over de gezondheid van deze jongens. Net als bij elk ras zijn er wat gezondheidsproblemen waar Bordeaux Dogs mee te maken kunnen krijgen. Hier zijn enkele van de veelvoorkomende:

 • Heupdysplasie: een probleem waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn, wat pijn en bewegingsproblemen kan veroorzaken.
 • Elleboogdysplasie: dit is vergelijkbaar met heupdysplasie, maar dan in de ellebooggewrichten.
 • Hartproblemen: Bordeaux Dogs kunnen vatbaar zijn voor hartaandoeningen zoals dilated cardiomyopathy (DCM).
 • Oververhitting: vanwege hun korte snuit kunnen Bordeaux Dogs gevoelig zijn voor oververhitting, dus zorg ervoor dat je ze koel houdt op warme dagen.

De levensverwachting van een Bordeaux Dog varieert, maar ligt meestal tussen de 8 en 12 jaar. Om ervoor te zorgen dat ze een lang en gezond leven hebben, moet je goed voor ze zorgen, regelmatig naar de dierenarts gaan en ze een uitgebalanceerd dieet geven.

Conclusie

Dus, wat kunnen we concluderen over de Bordeaux Dog? Nou, ze zijn gewoon fantastisch! Met hun rijke geschiedenis, stoere uiterlijk, lieve karakter en een paar gezondheidszorgen, zijn ze echt een uniek en waardevol hondenras. Als je bereid bent om wat tijd en moeite te steken in hun opvoeding en verzorging, kunnen deze grote knuffelberen een geweldige aanvulling zijn op je gezin en je beste vrienden voor het leven worden.

De #1 huisdieren community van Nederland

Voor alle dierenliefhebbers!

Word GRATIS lid

Heb je dit al gelezen?

De laatste artikelen

Honden

Wat als een hond een vitamine D pil eet?

Het kan behoorlijk schrikken zijn: je hond heeft een vitamine D-pil gevonden en opgegeten. Geen pani
Honden

Mag een hond een walnoot eten?

Als je een hond hebt, weet je dat ze soms de vreemdste dingen opeten. Van sokken tot schoenen, niets
Honden

Mag een hond vogelvoer eten?

Honden zijn bijzondere dieren en kunnen soms de meest onverwachte dingen doen. Een van die onverwach
Honden

Mag een hond taart eten?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je organiseert een feestje, hebt een prachtige taart gemaakt o

De goedkoopste verzekeringen

Voorkom dure uitgaven bij de dierenarts!

Bekijk verzekeringen
Huisdierenverzekering